En æra snart over

Tor Arne Andreassen legger opp etter sesongen.

Så er dagen kommet. Dagen da Tor Arne Andreassen annonserer at han legger opp som fotballspiller. En dag hele det fotball-interesserte Haugalandet før eller siden viste ville komme. En dag man har gruet seg til fordi man må ta farvel med en legende.

Med over 350 offisielle kamper troner Tor Arne Andreassen suverent i tet på adelskalenderen til klubben han har tjent i 15 sesonger. Ingen har vært med på flere opp- og nedturer enn Andreassen. Ingen har i samme grad satt klubben og lagkameratene foran egen helse. Ingen har kledd FKH-drakten bedre.

 - Summen av flere faktorer

Hovedpersonen selv er klar på at tidspunktet for å gi seg nå er kommet.

- Dette er en nøye gjennomtenkt beslutning og det er flere faktorer som spiller inn. Summen av motivasjon, helse, familie og plassen man er på i livet som 34-åring gjør at det er riktig å legge støvlene på hylla etter denne sesongen. Alt har en slutt - også FKH-karrieren til Tor Arne Andreassen, sier hovedpersonen selv.  

Men tro ikke at Tori har skrudd av bryteren allerede nå.

- Definitivt ikke. Beslutningen gir meg faktisk bare enda mer motivasjon til å fullføre sesongen med stil og hjelpe laget til medaljer og europacupspill i 2018. Jeg har alltid gitt 100% og skal selvsagt stå løpet helt ut før jeg takker for meg.

Tori 4
Et av norsk fotballs beste venstrebein. Her i aksjon mot Rudolp Austin og Brann i 2010. Foto: Jan Kåre Ness / Scanpix

Potet og Viking-dödare

Når man snakker om Tor Arne Andreassen blir ofte 'Vikingdödaren' trukket frem. På samme måte som allsidigheten blir det. Få spillere har behersket evnen til å bekle nye roller slik 'Tori' har gjort gjennom hele FKH-karrieren. Slikt er kun forbeholdt de aller mest fotballkloke av spillere og fjorårssesongen oppsummerer kanskje Tor Arne Andreassens kvaliteter best av alle. 

I løpet av noen korte sommeruker spilte Andreassen, dengang akkurat tilbake fra langtidsskade, henholdsvis midtstopper, indreløper og hengende spiss i tre påfølgende kamper. I samtlige oppgjør var 34-åringen blant banens beste. Få, om noen, Eliteseriespillere har kapasitet til det samme.

Avslutter på hjemmebane

Søndag 26. november møter vi Kristiansund hjemme på Haugesund Stadion. Da skrives aller siste akt i Tor Arne Andreassens fotballkarriere. 

Og FK Haugesund takker av sin største legende.

Annonse fra Eliteserien: