Endelig tilbake på treningsfeltet

Milepælsdag på Haugebanen for Dennis Horneland.

For de fleste er onsdag 2. oktober en hvilken som helst dag ikke ulik øvrige dager i året, men for Dennis Horneland ble det en helt spesiell dato. For første gang siden han pådro seg en korsbåndsskade i begynnelsen av april var 17-åringen onsdag formiddag endelig tilbake på treningsfeltet sammen med lagkameratene.

FK Haugesund - Rosenborg: kjøp billetter nå

Fortsatt trenende alternativt, men i det minste med gress under knottene og et symboltungt steg nærmere full restitusjon.

- Det var tungt, men veldig gøy. Det er en milepæl og om to dager er det gått seks måneder siden jeg lå her og skrek i smerter, så det å komme ut igjen på banen var fantastisk deilig.

Midtstopperen ventes å være tilbake for fullt når oppkjøringen starter neste sesong, men vil i løpet av høsten kunne begynne å trene normalt dersom rehabiliteringen går som forventet. 

Veien dit har krevd mange timer med alternativ trening. Ofte alene i styrkerommet eller i tospann med fysisk trener Harald Andreassen som har lagt ned et solid stykke arbeid for å få midtstopperen tilbake i best mulig form.


Se hele intervjuet med Dennis Horneland.

Viljestyrke og disiplin

Fysioterapeut Ørjan Sørhus har latt seg imponere av 17-åringens jernvilje i møte med en så krevende skade.

- Dennis har vært veldig dedikert det å komme tilbake. Det er imponerende å se en spiller med så mye viljestyrke og disiplin i treningsarbeidet sier Sørhus. 

- Vi trenger poengene

Søndag venter oppgjøret mot Rosenborg. En helt spesiell kamp for mange på Haugalandet - og kanskje aller mest for Dennis Horneland. FKH-spilleren er dog klar på hvor preferansene ligger før kamp.

- Vi trenger poengene for å komme oss oppover tabellen, så vi må ha tre poeng. 

Dennis tok seg også tid til å snakke om egne trenerambisjoner den dagen spillerkarrieren er over - noe som etter eget utsagn ligger langt frem i tid.

- Jeg har tenkt å bli trener, men først og fremst må jeg tenke på karrieren min for jeg skal spille til jeg blir førti og så får vi tenke på det etterpå.

Billetter

Gjør som stadig flere og skaff deg billetter til søndagens storkamp mot Rosenborg. Billetter til oppgjøret kjøper du på nett ved å klikke på banneret nedenunder.

Banner

Du kan også kjøpe billetter hos Macron Store og hos Shell i Karmsundsgaten.

Annonse fra Eliteserien: