Fikk bank på Vea

Palle & Co. tapte 2-0 mot Start i Storhall Karmøy.

Fredrik Pallesen Knudsen fikk seg både en blåveis samt noen sting over øyet og FK Haugesund tapte 0-2. Det er kort oppsummert beholdningen etter fredagens sjansefattige treningskamp mot Eliteseriekollega Start.

Vi måtte nemlig vente helt til det 41. minutt før det virkelig luktet scoring i Storhall Karmøy denne fredagen. Joakim Våge Nilsen og Bruno Leite orkestrerte da et meget pent FKH-angrep som endte med at Kristoffer Velde hamret ballen over i god posisjon.

Frem til dess var det få store muligheter foran noen av målene man kunne bokføre på Vea, selv om Mads Sande ved to anledninger kom til farligheter foran Start-målet. Gjestene klarte aldri å true Helge Sandvik før pause, men styrte spillet de første ti minuttene av oppgjøret før FK Haugesund overtok initiativet.

Defensiv trygghet første 45

En forsvarstabbe kunne gitt Martin Ramsland en fin mulighet til å sende gjestene i føringen etter vel 20 minutter, men der Start-spissen var besluttsomheten selv i opprykkskampen mot Lillestrøm tilbake i desember gikk han denne gang for en pasning som kun var egnet til å skusle vekk en tilsynelatende god mulighet.

Dermed 0-0 til pause etter en omgang der Jostein Grindhaugs ønske om defensiv trygghet ble etterkommet, men der brodden fremover i banen uteble hos begge lag.

Et kne og en hånd avgjorde

Sjansefattig også etter hvilen og FK Haugesund kom kun til en riktig god mulighet, tidlig etter hvilen, da Joakim Våge Nilsen avsluttet over. Gjestene fra Sørlandet var også på få visitter foran Helge Sandvik, men fikk uttelling da Kevin Kabran kneet inn ledermålet i det 63. minutt.

Samme man strøk stolpen med en avslutning kort tid senere før lagene gikk i stillingskrig frem til det gjensto fem minutter. Da handset Mads Berg Sande, tilsynelatende uforskyldt, innenfor egen 16-meter, men handsregler anno 2020 tilsa straffe som Eman Marković siden ekspederte resolutt i nettet.

Dermed 2-0 til Start - noe som også ble sluttresultatet i en sjansefattig kamp der begge lag kom til få muligheter i løpet av oppgjøret.