Finaleplass i Nasjonalt Elitetiltak

God matching for G13 og G15 på Jessheim sist helg.

FK Haugesund var representert ved både G13 og G15 i Nasjonalt Elitetiltak i helgen. Stabæk var arrangør for de yngste, mens de eldste spilte kampene sine på Jessheim. Våre G15-spillere kom seg helt til finalen, der det ble et knepent tap for gutta fra Kristiansund.

Med soveposer og liggeunderlag trygt plassert på rommet, gikk G13-spillerne rett i angrep mot Sogndal. Rapportene forteller om et FK Haugesund som produserte mulighet etter mulighet, men laget fra saftbygda forsvarte seg mesterlig og kampen endte 0-0. I de to neste oppgjørene ble det seier 2-1 mot Sandnes og et 1-0 tap for Lillestrøm. Mot Strømsgodset presterer laget kjempegodt i andre omgang og feier drammenserne av banen med 4-1.

Søndagens sluttspill

Søndagens sluttspill ble derimot en tøff affære for trettenåringene våre og endte med tap mot Lillestrøm, Sogndal, Stabæk og Brann. Trener for FKH G13, Christopher Alcock, rapporterer likevel om jevnspilte kamper i sluttspillet. Unntaket var mot Stabæk, der vertene dominerte oppgjøret.

Gutta på G15-laget åpnet med 1-1 mot Kristiansund på Jessheim. I påfølgende kamp ble det 3-0 seier mot Ullensaker/Kisa, der publikum blant annet fikk servert en suser av et frispark fra FKH-spiller Andreas Endresen (bildet). Odd var siste hinder på veien mot finalen og våre gutter i hvitt og blått ga seg ikke før det sto 4-1. Mye takket være en bunnsolid første omgang.

G15 i finale

I finalen møttes nok en gang FK Haugesund og Kristiansund. Sistnevnte stakk av med 2-1 seieren etter en scoring i sluttminuttene av en jevn kamp. Like før avgjørelsen falt hadde våre gutter et skudd i stolpen der returen endte i mål, men dessverre ble scoringen annullert for offside. Kolbjørn Fosen (trener) kunne likevel se tilbake på en turnering med mange gode prestasjoner. Ekstra gledelig var det at samtlige syv av våre spillere som er født i 2004 viste godt igjen på dette nivået.