FKH Akademiet med tre stjerner i klassifiseringen

I dag ble Akademiklassifiseringsrapporten for 2019 lansert. 

Akademiklassifiseringen er et verktøy som etablerer definerte standarder for hvordan arbeidet med toppspillerutvikling skal foregå i norske toppklubber. Alle områdene er sentrale for å utvikle spillere.

Kriteriene handler om alt fra klubbens evne til å systematisk arbeid over tid, via samarbeidet med naboklubber, krets og utdanningsinstitusjoner til kvaliteten i det daglige treningsarbeidet.

FKH Akademiet fikk i forbindelse med akademiklassifiseringen i 2017 tildelt to av fem mulige stjerner fra Norsk Toppfotball. I fjor fikk man siden tildelt en ekstra stjerne og klassifiseringen for 2019 forteller at klubbens akademi beholder tre stjerner også i den nyslupne rapporten.

Et akademi i stadig utvikling

Utviklingssjef i FK Haugesund, Søren Lykke Sørensen, ser et FKH Akademi i stadig utvikling når han oppsummerer klassifiseringsrapporten som ble sluppet tirsdag morgen. 

- Fra 2017 til 2019 har vi fått en økning i den totale poengscoren på 23%. Det er en kraftig forberding i løpet av to år. Noe skyldes at vi i dag har langt flere stillinger tilknyttet akademiet sammenlignet med for to år siden, blant annet har vi fått på plass en egen trenerutvikler, men også på treningsprosessen i akademiet scorer vi høyt sammenlignet med andre klubbakademier. Her rangeres vi som det nest beste i landet.

Sammenlignet med akademiklassifiseringen i 2017 har FKH Akademiet fremgang på flere av parameterne man måles på.

- Vi er blitt bedre både når det gjelder klubbsamarbeidet i vår region samt på arbeidet med å løfte nivået på trenerne. Sistnevnte påvirker jo direkte arbeidet med å vedre nivået på spillerne, sier Lykke Sørensen.

  SLS
  Utviklingssjef Søren Lykke Sørensen i FKH Akademiet

  Innholdet i rapporten

  Akademiklassifiseringsrapporten for 2019 består av 3 deler:

  1. Bakgrunn og metode
  2. Rikets tilstand
  3. Klubbene

  Du kan lese mer om de tre enkeltdelene her.

  Toppklubbene i Eliteserien og OBOS-ligaen har i fellesskap identifisert utvikling av talenter som en av de viktigste faktorene for på lang sikt ha et sportslig produkt som både engasjerer, underholder og har høy kvalitet. Med dette som grunntanke har man med internasjonale referanser som utgangspunkt startet den møysommelige jobben med å etablere unike utviklingsmiljøer ute i klubb.

  - Akademiklassifiseringen utfordrer utviklingsarbeidet i klubb. Det er særs tilfredsstillende å se at det på flere områder går rett vei sier administrerende direktør i Norsk Toppfotball, Leif Øverland.

  Vil utfordre de beste utviklingsnasjonene 

  Akademiklassifiseringen er utviklet i et samarbeid mellom Norsk Toppfotball og norske klubber for å ta opp konkurransen med de fremste utviklingsnasjonene i Europa. Denne gang evalueres klubbene etter faktisk utført arbeid i etterkant av første klassifisering i 2017. 

  Last ned hele klassifiseringsrapporten fra linkene nedenfor.

  Annonse fra Eliteserien: