- FKH går foran som et godt forbilde

Westcon Løfteteknikk og FK Haugesund deler samme tankegods og fortsetter samarbeidet i to nye år.

Det er mange paralleller man kan trekke mellom FK Haugesund og Westcon Løfteteknikk, men de to mest åpenbare fellesnevnerne er at begge så dagens lys i 1993 og at begge brenner for regionen og tanken om utvikling av Haugalandet.  

Westcon Løfteteknikk: Totalleverandør av kran og løft

Den sakkyndige Haugesunds-bedriften innen kran og løft har hovedkontoret sitt på Hasseløy og har gjennom mange år samarbeidet tett med både maritime næringer og med byens beste fotballag. Det samarbeidet videreføres i ytterligere to år etter at Westcon Løfteteknikk nylig signerte en ny og utvidet Styrmannsavtale som strekker seg ut 2022.

- WCL har vært fast samarbeidspartner med FKH i mange år, og vi er svært stolte over dette. Foruten at vi elsker fotball, så syns vi at FKH går foran som et godt forbilde, med et samfunnsengasjement som strekker seg ut over fotballen. De er en viktig støttepartner til breddefotballen, og de er byens stolthet. I disse vanskelig tidene vi går igjennom nå, er det spesielt viktig å være med å støtte klubben videre. Vi ønsker også at våre ansatte skal ha et flott tilbud med å kunne gå på kamp og følge FKH, og vi ser de har stor glede av dette, forklarer økonomileder Gro Cecilie Hansen når hun legger en sen høstdag innom Haugesund Stadion for å formalisere avtalen.

Westcon Løfteteknikk har vokst seg store nok til at de i dag er Norges ledende totalleverandør av produkter og tjenester innen kran og løft, og tilbyr salg og utleie av kraner og løfteutstyr, ingeniørtjenester til sakkyndig kontroll og sertifisert sikkerhetsopplæring.

Regionstanken står sterkt

Selv om hjertet banker for FK Haugesund er det også andre mer bedriftsøkonomiske årsaker til at man har vist seg som en av klubbens aller mest langvarige og lojale samarbeidspartnere.

- Foruten å gi et godt tilbud til våre ansatte, så gir et samarbeid med FKH oss en viktig arena til å møte andre samarbeidspartnere innen det lokale næringslivet. Det er også en viktig kanal for markedsføring for oss, forklarer Hansen.

Regionstanken står som nevnt sterkt både hos Westcon Løfteteknikk og hos FK Haugesund, og ved å forene kreftene redes også grunnen for å bidra til tettere bånd i det lokale næringslivet - på tvers av bransjene.

- Gjennom FKH og deres samarbeidspartnere så samles mange forskjellige lokale bransjer og bedrifter. FKH kan her bidra til økt samarbeid mellom disse. Ved å ha en sterk og samlet region så bidrar dette til å være attraktive også i fremtiden, sier Hansen som foruten hovedkontoret på Hasseløy også har kollegaer på andre avdelinger flere steder i landet.

Livet etter korona

2020 har i alle hovedsak blitt preget av koronaviruset og de utfordringer det har gitt for næringslivet - såvel lokalt som nasjonalt og globalt. FK Haugesund intet unntak. Hvordan ser en samarbeidspartner på hvordan klubben har håndtert pandemien utenifra?

- Korona-epidemien har gitt store utfordringer generelt i samfunnet, og mange bedrifter, FKH deriblant, har måtte ta tøffe avgjørelser, som permitteringer, for å redde bedriftene. Dette kan være upopulære avgjørelser, som er høyst nødvendige, for å redde arbeidsplasser og økonomien. FKH har fremstått som en aktør som tar ansvar for bedriften i denne perioden, og som tar smittevernet på alvor. Nå venter vi bare på at vi kan returnere til normalen og at klubben igjen kan konsentrere seg om å spille god fotball, gi god underholdning og gi jernet ute på banen.

Søndag kveld ble Bodø/Glimt norsk seriemester i overbevisende stil, men ved hjelp av beskjedne økonomiske ressurser. Det inspirerer - både FK Haugesund og klubbens samarbeidpartnere.

- Bodø/ Glimt er et godt eksempel på at en trenger ikke være størst for å være best! Å ha et godt team som fungerer sammen er viktig for fremdrift, både når det gjelder næringslivet og fotballen. Å bygge opp en god kultur i en bedrift er en viktig faktor for suksess, og dette må være gjennomgående i hele bedriften. FKH har vist gang på gang at selv om vi ikke er den største klubben, med de største ressursene, så har vi klart å heve oss i toppen. Dette skal vi være utrolig stolte over, avslutter Gro Cecilie Hansen entusiastisk.

Les mer om FK Haugesunds gode samarbeidspartner Westcon Løfteteknikk.

Annonse fra Eliteserien: