FKH-jenter i 2020

FK Haugesund vil fra og med sesongen 2020 starte opp med spillerutvikling for jenter i alderen 12 til 15 år.

Målet er å gi flere jenter som har lyst til å satse på fotballen de beste mulighetene for utvikling, og derved bidra til økt kvalitet, konkurranseevne og samtidig styrket rekruttering til jente - og damefotballen i regionen.

Spillerutviklingstiltaket vil være basert på utviklingsmodellen som allerede ligger til grunn i FKH Akademiet. Vi vil tilby spillerne best tenkelige fasiliteter og trenerkrefter, og tilbudet vil være åpent for jenter i samtlige av FK Haugesunds 52 samarbeidsklubber.

- Hovedaktivitetene på jentesiden vil fortsatt skje ute i samarbeidsklubbene, men dette er et tilbud til de som er ekstra ambisiøse, og som ønsker et utvidet og spisset treningstilbud, samt en ekstra kampplattform, sier FK Haugesunds styreleder Leiv Helge Kaldheim.

Spillerutviklingstiltaket er et samarbeid mellom FK Haugesund og de to moderklubbene Djerv 1919 og SK Haugar.

Stolte over å møte ønsker og drømmer

FK Haugesunds styreleder utdyper innholdet i spillerutviklingssatsingen.

- Vi er veldig stolte over å kunne møte ønsker og drømmer, og gi lokale jenter anledning til å spille med FKH-logoen på brystet. Dette er en videreføring av det spillerutviklingsarbeidet FK Haugesund allerede har startet for de aller yngste jentene, og vi står sammen med moderklubbene våre i denne satsingen. Dette gode samarbeidet skal rede grunnen for en organisk utvikling av satsingen vår på spillerutvikling på jentesiden - basert på å bygge stein på stein, slik FK Haugesund har gjort i 26 år.

Spillerutviklingen vil komme både topp og bredde til gode.

- Med denne satsingen ønsker vi å løfte både toppen og bredden, og gi vårt bidrag til at flere jenter som har lyst til å bli gode, skal få bedre muligheter til å bli nettopp det.

Satsingen innebærer en utvidelse av det eksisterende tilbudet som FK Haugesund har sammen med sine 52 samarbeidsklubber, i form av ‘Trenerløftet,´ hvor klubben allerede driver en omfattende trener- og spillerutvikling for både jenter og gutter i alderen 7 til 12 år.

- Dette spillerutviklingstiltaket konkurrerer ikke med allerede eksisterende tilbud til jenter i regionen, men supplerer og underbygger satsingen på fotball for jenter og damer på Haugalandet og i Sunnhordland, sier Leiv Helge Kaldheim.

Spillerutviklingstiltaket har oppstart våren 2020.
 

Annonse fra Eliteserien: