FKH Studio

Haugesund Stadion er mer enn bare en arena for fotballspillere.

Årets FKH-avis som ble levert hjem i postkassene til alle husstander på Haugalandet ble produsert fra A til Å av klubben selv. Nærmere bestemt FKH Studio som er klubbens eget hybridbyrå for markedsføring og produksjon og som har stadig flere virksomheter på Haugalandet på kundelisten.

Haugesund Stadion huser nemlig langt mer enn bare fotballspillere og -trenere. I kontorlandskapet i andre etasje i Karmsundsgaten 169 sitter nemlig de seks ansatte i klubbens egen produksjonsavdeling. Bedre kjent som FKH Studio.

Allsidig kompetanse

Arbeidsdagen er lang. Kundelisten likeså. Det er sjelden tid til lange pauser i dette arbeidsmiljøet. Et lite lagbilde tar man seg dog tid til i anledning artikkelen.

Som leverandør av alt fra reklamefilmer til digitale bedriftspresentasjoner spenner jobbporteføljen bredt og kreativ leder i FKH Studio, Aleksander Knapskog, trekker frem den allsidige kompetansen man finner i produksjonsavdelingen som byråets aller største styrke.

- Vi har kompetanse på mange områder som enten alene eller sammen kan produsere akkurat hva det måtte være kunden ønsker og er i behov av. Foruten meg selv som er produsent har vi en egen videofotograf/fotograf, vi har en animatør og grafiker, vi har en digital markedsfører/ historieforteller, ytterligere en Google-sertifisert digital markedsfører og vi har en seniorutvikler for nettsider og landingssider. Det betyr at vi har kompetanse til å jobbe på mange plattformer selv om spisskompetansen vår ligger på filmproduksjon.

Gjennomsnittsalderen i byrået er lav, noe Knapskog utelukkende ser på som en styrke.

- Vi jobber i en bransje der det hele tiden kommer ny teknologi og de ansatte hos oss er hele tiden opptatt av å ta i bruk nye virkemidler. Vårt mål er å gi kunden noe med lang levetid – ikke gårsdagens løsninger. Da må man være oppdatert og hele tiden på søken etter inspirasjon og utvikling – så vel kreativt som teknisk.


FKH Studios produksjonskatalog er lang og innholdsrik.

Kunden og deres historie

Prosessen frem til endelig resultat handler om kunden og deres historie. Og hvordan den skal presenteres på best mulig måte. Det stiller krav til kreativ tenking – ikke minst når det gjelder å formidle innhold, følelser og stemning på en mest mulig effektfull måte.

FKH Studio:  les mer om FKH Studio.

For kunden er det også viktig at de får den ønskede effekten av det de betaler for.

- Vi rapporterer alltid til kundene hva effekt-målingene viser i etterkant. Det er helt avgjørende for oss i oppfølgingen av kunder at de skal se virkningen av det vi har produsert for de. I næringslivet er man alltid opptatt av å vurdere kostnader og nytteverdi og da er det viktig å kunne gi kundene utfyllende rapporter på akkurat det.

Variert kundeliste

FKH Studio har en mangefasettert og variert kundeliste. Det innebærer å jobbe med store virksomheter som Steinsvik, Hatteland og Level Group i det ene øyeblikket til Kirkens Bymisjon og Bufetat i det neste. Nedslagsfeltet for produksjoner er bredt. Det innebærer møter med mange forskjellige bransjer og fordrer tett samarbeid for at resultatet skal bli best mulig.

- Vi har verktøy og plattformer for distribusjon som passer for alle type foretak – uavhengig av bransje, størrelse og målgruppe. Uansett om du er i behov av å få laget reklamefilm, tekst eller digitale løsninger så sørger vi både for produksjonen og siden markedsføringen i etterkant. Hos FKH Studio får du alt på en plass.

Produserer for FK Haugesund

FKH Studio bistår også selve fotballklubben med animasjoner og filmer.
- For en fotballklubb i dag blir det stadig viktigere å være synlig i sosiale medier. Konkurransen om folks oppmerksomhet er knallhard og skal man nå frem med budskapet må man være best i klassen. Vi bruker derfor også ressurser på å sørge for at FK Haugesund er en klubb som når frem og appellerer til alle mål- og aldersgrupper på sosiale medier. Sammenligner du oss med de øvrige i Eliteserien er jeg freidig nok til å påstå at svært få klubber er bedre enn oss på dette området, avslutter Knapskog før han iler tilbake til arbeidet. 
Artikkelen kan også leses i FKH-avisa.
Annonse fra Eliteserien: