Før Bodø/Glimt - FK Haugesund

Tilbake til Eliteserie-hverdagen.

Hjemreise fredag. Kort økt lørdag. Ny flyreise og kamp søndag. Det er muligens ikke optimal oppladning, men samtidig en rutine FK Haugesund fikk god erfaring med i sommermånedene da torsdagskamper i Europa League ble avløst av Eliteserie-oppgjør tre dager senere. 

Til oppgjøret mot Bodø/Glimt på Aspmyra søndag kveld børster vi derfor støv av det samme opplegget.

Hjemmelaget har vist fryktinngytende sterk form gjennom hele sesongen, spesielt på hjemmebane i Bodø og ligger før kveldens kamp som nummer to i Eliteserien. Bodø/Glimt står med kun et tap foran eget publikum denne sesongen har virkelig los på andreplassen i årets Eliteserie.

Christian Grindheim & Co kommer senest fra 2-2 hjemme mot Strømsgodset i forrige serierunde, avanserte til cupfinalen i midtuken og ligger som nummer åtte på tabellen. Med utsikter til å klatre et par plasser på tabellen dersom man virkelig kommer i dytten i serieinnspurten.

Historikk

Forrige sesong tok FK Haugesund seks av seks mulige poeng mot de gulkledde fra nord etter en overbevisende 3-0 seier på Aspmyra i tredje serierunde og siden 1-0 hjemme i sildabyen på høsten.

Tilbake i mai spilte lagene 1-1 på Haugesund Stadion i et oppgjør der FK Haugesund kjempet seg tilbake fra 0-1 med kun 10 mann etter at Torbjørn Kallevåg fikk se det røde kortet relativt tidlig i oppgjøret.

Ser man på sesongene etter returen til Eliteserien i 2010 har lagene møttes ni ganger i seriespillet. FK Haugesund har vunnet fem av kampene, mens Bodø/Glimt står med tre seire. En kamp har endt uavgjort. Totalt står FK Haugesund med tre seire i serien på Aspmyra etter returen til Eliteserien i 2010.

Cup
Sondre Tronstad kunne feire etter semifinalen i cupen på torsdag. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix

Skader og suspensjoner

Ben Karamoko, Dennis Horneland, Stian Ringstad, Fredrik Pallesen Knudsen, Alexander Stølås og Ibrahima Wadji spiller ikke søndagens oppgjør i Bodø.

Hos vertene soner Patrick Berg karantene, mens Ole Amund Sveen er skadet. Spørsmålstegn også ved midtstopper Marius Lode.

Eliteserierunden

Strømsgodset og Rosenborg spilte 3-3 på fredag, mens Molde og Kristoffer Haraldseid langt på vei sikret seriemesterskapet da de slo Kristiansund 2-0 lørdag kveld. Det innebærer at følgende oppgjør utgjør resten av serierunden denne helgen i tillegg til "slaget på Aspmyra".

Sarpsborg 08 - Tromsø

Ranheim - Stabæk

Viking - Lillestrøm

Vålerenga - Brann

og

Odd - Mjøndalen.

Alle oppgjør spilles søndag, med unntak av kampen i Skien som først spilles mandag kveld.

Oppgjøret på Aspmyra mellom Bodø/Glimt og FK Haugesund har avspark klokken 18.00.

Annonse fra Eliteserien: