Før Bryne - FK Haugesund

Setter kurs for Jæren og 3. runde i cupen. Foto: Kjell Bua.

Onsdag ettermiddag er det duket for årets tredje runde i Norgesmesterskapet når FK Haugesund tar turen til Jæren og oppgjøret mot Bryne på sistnevntes stadion.

Jostein Grindhaug er klar på at han ønsker et tilskudd til premieskapet og da er trolig den norske cupen den enkleste turneringen å hente hjem sølvtøy i denne sesongen.

Historikk

Motstander Bryne har sett langt lysere tider tidligere, med blant annet et cupmesterskap fra 1987 i storhetstiden på 80-tallet, men er i dag hjemmehørende på nivå tre i det norske seriesystemet. Sist helg slo man Vidar 2-1 og ligger etter ti spilte seriekamper som nummer ni med 12 poeng i sin avdeling i PostNord-ligaen. Laget ledes av den meritterte treneren Jan Halvor Halvorsen, og klubben nådde så sent som i forrige sesong cupens kvartfinale.

FK Haugesund og Bryne har møttes ved 12 offisielle anledninger tidligere og historien vet å fortelle at begge lag har vunnet fire oppgjør hver - og delt poengene ved like mange anledninger. Sist gang lagene møttes var tilbake i 2009 da FK Haugesund vant både hjemme og borte i opprykkssesongen.

Skader og suspensjoner

Ben Karamoko og Dennis Horneland er langtidsskadet og uaktuelle - det samme er Alexander Stølås som mister resten av sesongen etter å ha pådratt seg en akilles-skade i forrige seriekamp hjemme mot Brann. Ibrahima Koné er innvilget senere ferie som følge av å ha spilt U20 VM i Polen for Mali og er ikke tilbake til dette oppgjøret.

Billetter

Billetter til onsdagens oppgjør på Bryne Stadion bestiller du blant de ulike billettene avsatt til bortesupportere her.

Avspark klokken 19.00.

Annonse fra Eliteserien: