For en kveld på Haugesund Stadion!

Beseiret Sturm Graz med 2-0.

Vi spådde en magisk fotballkveld - og en magisk fotballkveld ble det. FK Haugesund beseiret SK Sturm Graz med 2-0 i den første kvalifiseringskampen til Europa League og sørget med det for å skaffe seg et godt utgangspunkt før returkampen i Østerrike om en uke.

Skadeplaget og med flere FKH 2-spillere på benken la FKH-spillerne for dagen en fabelaktig opptreden preget av både hjerte og kvalitet og kunne ved kampslutt gå av banen til trampeklapp fra de 3500 fremmøtte tilskuerne på Haugesund Stadion. Minus de 200 lydhøre bortesupporterne på A-feltet.

Første omgang bølget frem og tilbake med gode muligheter til begge lag og selv om FK Haugesund skapte de fleste sjansene, var det gjestene fra Østerrike som skapte den aller største da Jakob Jantscher prikket tverrliggeren på overtid. Dermed 0-0 til pause i en kamp som på det tidspunktet var helt åpen.

Lagbilde 2019 II
Dagens startellever mot SK Sturm Graz. Foto: FK Haugesund.

Krygård sprakk nullen

Etter 51 minutter sprakk derimot Keving Krygård nullen da han med en hard markkryper og fra skrå vinkel plasserte ballen i lengste hjørne bak Sturm-keeper Siebenhandl. Tretten minutter senere satt den igjen. Denne gang ved Niklas Sandberg som fikk tid til å sikte og plassere ballen med kvalitet og presisjon i lengste hjørne. Rett og slett en praktfull scoring.  

Selv om det ikke ble flere scoringer manglet det ikke på muligheter i begge ender av banen den siste halvtimen. Sturm Grazs største mulighet ble effektivt reddet av Helge Sandvik nede ved stolpen, mens både Kristoffer Velde og Niklas Sandberg testet skuddfoten fra distanse. Dog høyt over.

Siste del av jobben gjenstår

Dermed ender det med 2-0 til FK Haugesund på en fabelaktig kveld for fotball på Haugesund Stadion som kommer til å skrive seg inn i historiebøkene som en av de virkelig minnerike kampopplevelsene på stadion.

Nå venter en uke med forberedelser inn mot returkampen i Graz torsdag 1. august. Første slag er vunnet, men duellen mot Sturm Graz er på ingen måte over. Noe Jostein Grindhaug også var veldig påpasselig med å påpeke overfor spillerne i garderoben straks jubelscenene hadde lagt seg. 

Kampfakta

FK Haugesund – SK Sturm Graz 2-0 (0-0)

Haugesund stadion

1-0 51 min. Kevin Martin Krygård  

2-0 64. min. Niklas Sandberg 

Gult kort FK Haugesund: Ibrahima Kone og Martin Samuelsen

Lagoppstilling FK Haugesund: Helge Sandvik – Mikkel Desler, Douglas Bergqvist, Benjamin Tiedemann Hansen, Thore Pedersen – Kevin Martin Krygård, Sondre Tronstad, Bruno Leite – Kristoffer Velde (90. Eric Ndayisenga), Ibrahima Kone (76. Martin Samuelsen), Niklas Sandberg.

Annonse fra Eliteserien: