Før FK Haugesund - Brann

Klart for Vestlandsderbyet!

Da er dagen her. Dagen for Vestlandsderbyet og oppgjøret mellom FK Haugesund og Brann på Haugesund Stadion. Sesongens mest intense hjemmekamp, der bortesupporterne kommer i stort antall og et oppgjør hvor det tradisjonelt er mye dramatikk helt frem til dommeren blåser av kampen.

Før lørdagens kamp ligger gjestene fra Bergen som nummer fem på tabellen, med 17 poeng på 11 kamper, to poeng foran FK Haugesund som har en kamp mindre spilt enn de rødkledde fra Hordaland.

FK Haugesund avsluttet seriespillet før den tidlige sommerferien med å slå Mjøndalen 4-1 på bortebane, mens Brann på sin side tapte 0-1 hjemme for Rosenborg.

Statistikk

Historisk har Brann et lite overtak på Haugesund stadion. Bergenserne har vunnet seks oppgjør i Sild City, to har endt med uavgjort og FK Haugesund har vunnet tre. 

Lørdagens aktører har møtt hverandre tilsammen 22 ganger i Eliteserien. Brann har 12 seire i interne oppgjør, mens FK Haugesund har stukket av med alle tre poengene ved fem anledninger. Fem kamper har gjennom historien endt uavgjort.

FKH Brann
Alltid målrikt når FK Haugesund og Brann møtes på Haugesund Stadion. Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix

Skader og suspensjoner

Foruten langtidsskadde Ben Karamoko og Dennis Horneland er samtlige spillere i FK Haugesund aktuelle for kamptroppen.

Gjestene kommer på sin side fra Bergen uten både Ruben Kristiansen og Fredrik Haugen.

Eliteserierunden

Foruten lørdagens oppgjør på Haugesund Stadion starter Eliteserien opp igjen denne helgen med følgende oppgjør:

Bodø/Glimt - Strømsgodset (18.00)

Sarpsborg 08 - Odd (18.00)

Molde - Ranheim (18.00)

Lillestrøm - Viking (18.00)

Mjøndalen - Kristiansund (18.00)

og

Rosenborg - Vålerenga (20.00).

I tillegg spilles Stabæk - Tromsø på mandag.

Billetter

Det er fortsatt noen ledige billetter igjen i morgen- og formiddagstimene lørdag. Disse kan du sikre deg ved å trykke på banneret nedenunder.

Banner

Det vil, såfremt det er flere ledige billetter igjen, være mulig å kjøpe billetter i Billettluka på Haugesund Stadion fra klokken 15.00.

Eventuelle ledige billetter kan også kjøpes på Macron Store og hos Shell i Karmsundsgaten.

For å sikre best mulig flyt i innslippet på stadion ber vi publikum være tidlig ut på dagens kamp. Portene åpner klkken 17.00.

Annonse fra Eliteserien: