Før FK Haugesund - Molde

Regjerende seriemester kommer på besøk.

Molde vant Eliteserien 2019 på overlegent vis og er også en av favorittene til å sikre seg serietittelen også denne sesongen. Med fem seire og en uavgjort har romsdalingene startet sesongen sterkt, og ligger kun to poeng bak et imponerende Bodø/Glimt som så langt har vunnet samtlige seks seriekamper.

Det er med andre ord en stor, men ikke uoverkommelig, oppgave som venter Jostein Grindhaug og hans menn på Haugesund Stadion lørdag kveld i den syvende serierunden i årets Eliteserie. Etter to tap i innledningen på sesongen har FK Haugesund begynt å plukke poeng jevnt og trutt - senest et poeng borte mot Odds Ballklubb i forrige serierunde - og har dessuten holdt nullen i tre strake kamper.

Det blir derfor nummer ti på tabellen (åtte poeng) mot nummer to (seksten poeng) som møtes denne lørdagen.

Statistikk

Molde reiste lenge slukøret hjem fra Haugesund Stadion, men i 2020 må vi hele åtte sesonger tilbake i tid for å finne sist gang FK Haugesund beseiret laget fra Rosenes By på hjemmebane. I tidsrommet 2013 til 2017 spilte lagene konsekvent uavgjort når lagene møttes i Haugesund før Molde både i 2018 og 2019 sikret seg tre poeng på Haugesund Stadion.

I 2011 sørget mål fra Alexander Søderlund, Nikola Đurđić og to nettkjenninger av Thomas Sørum og et selvmål av Pape Pate Diouf for at FK Haugesund sendte Ole Gunnar Solskjærs mannskap hjem til Romsdalen med hele 0-5 i bagasjen. En klassiker.

Møtene med Molde er også historien om en spektakulær opphenting (3-3 i 2016) og et sensasjonelt frisparkmål av Alexander Stølås (1-1 i 2014).

Skader og suspensjoner

Fredrik Pallesen Knudsen har trent alternativt hele uken og blir ikke klar til lørdagens oppgjør, mens Ibrahima Wadji er åtte små dager unna å returnere til spill i Eliteserien.

Hos bortelaget er det flere spørsmålstegn. Vatsbuen og mangeårig FKH-spiller Kristoffer Haraldseid mister hele sesongen og er uaktuell til møtet på Haugesund Stadion - det samme er Stian Gregersen. Usikkerhet knytter det seg også til Kristoffer Haugen, Fredrik Sjølstad og Mathis Bolly.


Joakim Våge Nilsen før lørdagens oppgjør

Eliteserien

Lørdagens oppgjør på Haugesund Stadion innebærer også et gjensyn med de to tidligere FKH-spillerne Martin Bjørnbak og Eirik Ulland Andersen, og er det første oppgjøret som sparkes i gang i den sjuende serierunden.

Senere på lørdag møtes Rosenborg og Strømsgodset på Lerkendal, før 

Kristiansund - Stabæk

Viking - Odd

Sarpsborg 08 - Start

Aalesund - Bodø/Glimt

Mjøndalen - Vålerenga

og

Brann - Sandefjord 

.. alle spilles søndag.

Markering for breddefotballen

I forbindelse med lørdagens oppgjør blir det også en markering til støtte for breddefotballen der a-lagsspillere fra både dame- og herrelagene til samarbeidsklubbene Haugar og Djerv 1919 vil delta.

Oppgjøret mellom FK Haugesund og Molde har avspark klokken 18.00 og du kan se oppgjøret på Eurosport Norge og Dplay. Du kan også følge oppgjøret direkte på Radio 102.

Annonse fra Eliteserien: