Før FK Haugesund - Stabæk

Vestlandet mot Vestkanten.

Eliteserien 2020 har nådd den 12. serierunden og for FK Haugesund venter Stabæk hjemme på Haugesund Stadion søndag kveld. Bæringene har startet sesongen godt og er så langt det eneste mannskapet som har klart å ta poeng fra et høytflyvende Bodø/Glimt - noe de gjorde i 2-2-kampen på Nadderud i forrige serierunde.

Jostein Grindhaug & Co. kommer fra 0-0 i Sarpsborg etter en kamp der poenget gledet mer enn selve spillet.

Før søndagens oppgjør ligger gjestene fra Nadderud på sjetteplass i Eliteserien med 17 poeng - fem mer enn FK Haugesund som på en litt haltende tabell ligger som nummer 11 før avsparket tas klokken 18.00 søndag kveld.

Statistikk

Historisk sett har vi alltid hatt et godt tak på Bærumsklubben og kun én gang har vi gått poengløse av banen i møte med Stabæk hjemme på Haugesund Stadion etter returen til Eliteserien i 2010. Tilbake i 2011 vant seriemesteren fra 2008 med 4-3 på Haugesund Stadion, men ellers har poengene stort sett blitt værende på Haugalandet. To oppgjør har endt uavgjort, mens seks oppgjør har endt med hjemmeseier - senest i fjor da mål av Douglas Bergquist, Alexander Stølås og Martin Samuelsen resulterte i en komfortabel 3-0 seier.

Totalt har lagene møttes 24 ganger i den øverste divisjonen og FK Haugesund har vunnet elleve av oppgjørene. Bæringene har vunnet sju, mens seks seriekamper har endt uavgjort - senest i bortekampen på Nadderud i fjor.

Lagene har allerede møttes ved en anledning denne sesongen - i treningskamp i Spania 8. mars - og det som ble et oppgjør der bæringene vant meget overbevisende 4-1.

FKH Stabæk 2019
Benjamin, Christian, Palle & Co. kunne innkassere en komfortabel 3-0 seier hjemme mot Stabæk i fjor. Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix

Skader og suspensjoner

Benjamin Källman er fortsatt skadet og uaktuell til søndagens kamp - det samme er trolig også Bruno Leite. Fredrik Pallesen Knudsen er derimot endelig tilbake i full trening og med det også brennaktuell for et comeback søndag kveld.

Gjestene kommer til Haugesund uten kaptein Andreas Hanche-Olsen som soner karantene samt en relativt lang skadeliste i form av Jeppe Arctander Moe, Luc Kassi, Darren Maatsen og Matthew Rusike. Forfallene til tross står Bærums blå med kun to tap (4-5-2) så langt denne sesongen.

Eliteserierunden

To kamper i den 12. serierunden ble spilt lørdag da Sandefjord slo Molde 2-1 mens Vålerenga vant med de samme sifrene borte mot Brann. Foruten oppgjøret på Haugesund Stadion spilles følgende kamper i Eliteserien denne serierunden:

Viking - Kristiansund

Sarpsborg 08 - Aalesund

Bodø/Glimt - Strømsgodset

Odd - Rosenborg

Start - Mjøndalen

Oppgjøret mellom FK Haugesund og Stabæk har avspark klokken 18.00 og kan sees på Eurosport+ samt Dplay. Oppgjøret overføres også direkte på Radio 102.

Annonse fra Eliteserien: