Før FK Haugesund - Start

Kommer sesongens første seier på Haugesund Stadion?

Et tap. En uavgjort. Det er status så langt etter to hjemmekamper på Haugesund Stadion, og onsdag kveld kommer den tredje muligheten til å sikre seg årets første trepoenger foran eget publikum på tribune og terrasser.

Motstander er IK Start, tilbake i det gode selskap etter en sesong i Obosligaen, og sørlendingene kommer til Sildabyen på jakt etter sesongens første seier. For FK Haugesund ble den barrieren brutt i Sandefjord i forrige runde da Kristoffer Velde tegnet seg for den eneste scoringen på Sandefjord Arena.

Statistikk

Siden det første møtet i seriesammenheng i 2000 har FK Haugesund vunnet over halvparten av oppgjørene man har spilt mot Start (20. stk), og hjemme på Haugesund Stadion står vi med seks seire, en uavgjort og tre tap på de ti seriekampene som har blitt spilt. Sist gang lagene møttes beseglet FK Haugesund sørlendingenes Obosliga-skjebne i den siste seriekampen for året i 2018. Målscorere den gang: David Akintola og Ibrahima Wadji (2).


Hør Mads Sandes vurdering av onsdagens kamp m.m. 

Skader og suspensjoner

Christian Grindheim står nok en gang over for FK Haugesund, men er ventet 100% kampklar i nær fremtid. Ibrahima Wadji soner de siste dagene av sin karantene før han er tilbake for fullt fra og med 19. juli.

Gjestene fra Sørlandet har hatt en skadeplaget sesongoppkjøring og kommer til FK Haugesund uten flere av sine tyngste navn. Adeleke Akinyemi og Martin Ramsland er fortsatt ikke spilleklare til dette oppgjøret - ei heller Henrik Gjesdal og Afeez Areemu. Veteranen Espen Børufsen er heller ikke med i kamptroppen onsdag kveld. 

Eliteserierunden

Full rulle i Eliteseriens runde fem onsdag og torsdag med følgende øvrige oppgjør på programmet:

Aalesund - Mjøndalen

Odd - Bodø/Glimt

Stabæk - Strømsgodset

Viking - Sandefjord

Rosenborg - Vålerenga

Kristiansund - Molde

og

Sarpsborg 08 - Brann

Alle kamper spilles onsdag med unntak av de to sistnevnte som begge spilles torsdag.

Avspark på Haugesund Stadion klokken 18.00. Oppgjøret ser du på Eurosport+ eller Dplay. Du kan også følge kampen direkte på Radio 102.

Annonse fra Eliteserien: