Før FK Haugesund - Tromsø

Nydelig dag for fotball på Haugesund Stadion.

Sola skinner og mye står på spill når to av Eliteseriens to største motopoler hva gjelder fotballfilosofi møtes på Haugesund Stadion søndag ettermiddag. FK Haugesund er viden kjent for sitt høye press, raske omstillinger og "peis på"-mentalitet, mens gjestene fra Tromsø har lagt seg på en langt mer ballbesittende linje, med mye utspillinger bakfra under sin finske trener Simo Valakari.

FK Haugesund - Tromsø: kjøp billetter her

At kampen dessuten beskrives av Jostein Grindhaug som "årets viktigste" og et oppgjør som i hans øyne er med og definerer om vi kan si oss tålelig fornøyd med første halvdel av sesongen eller ikke er også en sentral del av bakteppet før avspark.

Søndagens kamp markerer også halvspilt Eliteserie 2019.

Statistikk

Historien taler sitt tydelige språk om at kampene mot Tromsø ofte blir tette og jevne. Ser man på oppgjørene hjemme på Haugesund Stadion gjennom årene forteller de at FK Haugesund har vunnet fire oppgjør, Tromsø står med tre seire mens hele fem har endt uavgjort. Samlet målforskjell er 12-11. Jevnere får man det ikke. 

I fjor vant vi derimot 1-0 etter scoring av Frederik Gytkjær - og vi vant siden også for første gang bortekampen på Alfheim på senhøsten forrige sesong. Målscorere den gang: Ibrahima Koné og Alexander Stølås.

Før søndagens oppgjør ligger kampens to aktører som henholdsvis nummer 9 og nummer 10 på Eliteserietabellen. FK Haugesund står med 17 poeng - gjestene fra nord med et poeng mindre.

Ikedi
Anthony Ikedi er tilbake fra sin meniskskade. Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix

Skader og suspensjoner

Begge lag har flere spillere sittende på sidelinjen, men Anthony Ikedi er endelig kampklar igjen for FK Haugesund. Ben Karamoko, Dennis Horneland, Alexander Stølås, Joakim Våge Nilsen og Ibrahima Wadji er alle uaktuelle til den 15 serierunden.

Tromsø kommer til Haugesund uten Runar Espejord og Sigurd Grønli som begge er skadet - samt Anders Jenssen som soner karantene. I tillegg er også et par av spillerne som tradisjonelt spiller lite også ute med skader.

Eliteserierunden

Den 15. serierunden startet med to målfester ferdag kveld da både Rosenborg og Bodø/Glimt slo henholdsvis Viking og Ranheim 5-1. Øvrige kamper denne runden foruten "fighten mellom filosofiene" på Haugesund Stadion er:

Mjøndalen - Odd (18.00)

Lillestrøm - Strømsgodset (20.00)

og

Stabæk - Sarpsborg som spilles klokken 19.00 på mandag.

Billetter

Billetter til "årets viktigste kamp" kjøper du ved å trykke på banneret nedenunder.

Banner

Du kan også kjøpe billetter hos Shell i Karmsundsgaten og hos Macron Store.

Sesongkorttilbud

Søndagens oppgjør blir også det første der du kan benytte deg av sommerens sesongkorttilbud. Kjøper du sesongkort innen 31. juli kan du ta med deg et barn gratis på kamp ut sesongen. Øvrige sesongkort kommer også med justerte priser for resten av sesongen. Les mer om det nye sesongkorttilbudet og de nye prisene her.

Annonse fra Eliteserien: