Før FK Haugesund - Viking

Endelig kampdag! Endelig rogalandsderby!

Da er dagen her. Kampdag vs Viking. Erkerivalen i sør og laget det alltid betyr noe helt spesielt å slå. Dette er oppgjøret der tabellposisjoner og formkurver ikke har noe å si i forkant. Rogalandsderbyene lever sitt helt eget liv og står fjellstøtt på egne ben som sesongens aller viktigste kamp. Ihvertfall for majoriteten av supporterne.

Årets utgave kommer dessuten med en ekstra dimensjon. I snart 25 år har innbitte FKH-supportere ventet på anledningen til å sitte ringside på stadion i det FK Haugesund sender Viking ned en divisjon. I dag er i praksis den ventetiden over. I dag kan den underliggende drømmen hos mange om å få se rivalen i mørkeblått ta turen ned bli en realitet.

Før avspark lørdag ligger Viking sist i Eliteserien med 15 poeng. Det innebærer åtte poeng opp til kvalifiseringsplassen som for øyeblikket holdes av Sogndal med åtte kamper igjen å spille av sesongen. Det brenner med andre ord et veldig blått Viking-lys før ettermiddagens kamp i Haugesund.

Statistikk

Tilsvarende i oppgjør i 2016 ble vunnet med 4-1. Den gang var det Torbjørn Agdestein, Alexander Stølås x 2 og Liban Abdi som besørget målene, og når lagene gjorde opp opp på Viking Stadion tidligere i år endte det med poengdeling etter en sen utlikning fra Vegard Skjerve.

FK Haugesund - Viking: kjøp billetter her.

Totalt har lagene møttes ved 21 anledninger i den øverste divisjonen. FK Haugesund har "the upper hand" med åtte seire, Viking har sju, mens seks rogalandsderbyer har endt uavgjort. Ser vi på oppgjør spilt i Haugesund har FKH fem seire gjennom årenes løp. Viking har vunnet to kamper på Haugesund Stadion, mens tre har endt uavgjort.

Men som sagt - tallknusing betyr null, niks og nada når kampen sparkes i gang klokken 18.00 lørdag kveld.

Skader og suspensjoner

Begge lag har spillere ute med karantene. Hos FK Haugesund må Liban Abdi stå over som følge av tre gule kort, mens Jose Manuel Cruz ble utvist i Vikings hjemmekamp mot Molde sist helg og derfor heller ikke spiller dette oppgjøret.

Jakub Serafin er fortsatt på vei tilbake fra skaden han pådro seg i 1-0 seieren på Lerkendal og derfor ikke aktuell til FK Haugesunds kamptropp.

Billetter

Billetter til oppgjøret mot Viking bestiller du på nett.

Du kan også kjøpe billetter til oppgjøret hos enten Shell Aksdal, Shell Bygnes, Shell Karmsundsgaten, Shell Knapphus eller Macron Store i Haugesund.

Billetter får du også kjøpt på stadion på kampdag. Billettluka åpner tre timer før kamp.

Sees på stadion!

Annonse fra Eliteserien: