Før Ranheim - FK Haugesund

FKH i helgult på søndag.

Det er klart for 5. runde i Eliteserien og FK Haugesund skal ut i en ny tøff bortekamp. Denne gang mot nyopprykkede Ranheim i Trondheim. Der vil årets tredjedrakt bli benyttet for første gang.

Hjemmelaget er spådd nord og ned av de fleste forståsegpåere før sesongstart, men FKH-trener Eirik Horneland har latt seg imponere av trønderne og spår at klubben også spiller i Eliteserien i 2019. 

Med seks poeng på sesongens tre første kamper er det mye som tyder på at Horneland får rett og det er følgelig ingen fra FK Haugesund som tar turen til EXTRA Arena på søndag og tar lett på oppgaven.

Statistikk

Tallmaterialet som statistikerne skal benytte før dette oppgjøret er særdeles oversiktlig. Null spilte kamper de to lagene i mellom - og følgelig et tynt grunnlag for å trekke historiske referanser i forkant av oppgjøret. Det er likevel verdt å merke seg at man i sesongoppkjøringen før fjorårets sesong tapte 2-3 for trønderne i en treningskamp på La Manga.

Før den femte serierunden sparkes i gang med oppgjøret mellom Start og Vålerenga på lørdag ligger FK Haugesund på tredjeplass med sju poeng etter fire kamper. Søndagens vertskap ligger som nummer seks, med seks poeng og en kamp mindre spilt.

Karamoko
Ben Karamoko - From Paris with love. Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix

Skader og suspensjoner

Bruno Leite, Marko Ćosić, Helge Sandvik og nyankomne Erin Pinheiro er alle uaktuelle til oppgjøret på søndag, mens det hos Ranheim er spørsmålstegn ved deltakelsen til kvartetten Mads Reginiussen, Daniel Kvarme, Sondre Sørløkk og Kim Riksvold.

Billetter

Har du tenkte deg til Trondheim og ønsker å støtte FKH fra tribunen? Billetter til bortefeltet på EXTRA Arena (billettene merket 'bortesupporter') får du kjøpt her

I søndagens kamp spiller FKH forøvrig i den gule tredjedrakten - inspirert av draktsettet til Djerv 1919.

Propagandakontoret

Vil du korte ned ventetiden til kamp? Da anbefaler vi podcasten med Kristoffer Velde og Herman Børreson Fossdal som ble spilt inn tidligere denne uken.

Annonse fra Eliteserien: