Før Rosenborg - FK Haugesund

Klart for fotballens festdag.

16. mai og fotballens festdag. Borte mot Rosenborg. Ledet av Eirik Horneland.

Torsdagens affære på Lerkendal blir en alt annet enn ordinær kamp.

Her stilles tidligere trenerkollegaer mot hverandre og mange av FKH-spillerne ovenfor trenerduoen som de inntil i vinter samarbeidet tett med på daglig basis.

Det er med andre ord lite å si på motivasjonen hos spillere og støtteapparat som torsdag morgen setter seg på flyet fra Helganes Lufthavn med kurs for Trondheim og årets åttende serierunde.

Statistikk

Regjerende cup- og seriemester har fått en alt annet enn god start på sesongen og ligger før torsdagens kamp på nedrykksplass i Eliteserien med seks poeng på sesongens sju første kamper.

FK Haugesund kjempet seg tilbake mot Bodø/Glimt med 10 mann i forrige serierunde og utøket med det poengfangsten til åtte poeng i sesonginnledningen.

Historien sett under ett forteller om solid Rosenborg-dominans i interne oppgjør. Av 24 oppgjør i Eliteserien har Rosenborg vunnet 15, mens FKH har vunnet fem. Det siste borte på Lerkendal i 2017.

Fire serieoppgjør har gjennom historien endt uavgjort.

På de 12 seriemøtene som har blitt spilt i Trondheim tidligere har Rosenborg vunnet ni. Et har endt uavgjort, mens Thomas Sørum sørget for FKH-seier på 16. mai tilbake i 2011, mens et selvmål fra Tore Reginiussen senket eget lag foran hjemmepublikummet for to år siden.

Skader og suspensjoner

FK Haugesund har Ben Karamoko, Anthony Ikedi, Dennis Horneland og Kristoffer Gunnarshaug på skadelista. Sistnevnte ventes tilbake i nær fremtid, men er ikke spilleklar til dette oppgjøret.

Torbjørn Kallevåg soner karantene i denne runden etter å ha pådratt seg to gule kort og dermed rødt i forrige seriekamp.

Hos hjemmelaget mangler Anders Trondsen, Anders Konradsen, David Akintola og Besim Šerbečić til 16.-mai-oppgjøret.


Hør Fredrik Pallesen Knudsens vurdering av oppgjøret mot RBK.

Kamptropp

Følgende spillere er tatt ut i kamptroppen som reiser til Trondheim torsdag morgen:

Helge Sandvik, Maciej Gostomski, Alexander Stølås, Joakim Våge Nilsen, Sondre Tronstad, Christian Grindheim, Douglas Bergqvist, Fredrik Pallesen Knudsen, Bruno Leite, Benjamin Tiedemann, Niklas Sandberg, Thore Pedersen, Ibrahima Wadji, Martin Samuelsen, Mikkel Desler, Ibrahima Koné og Kristoffer Velde. 

Eliteserierunden

Alle kamper i den åttende serierunden har avspark klokken 18.00 torsdag 16. mai - med unntak av Vålerenga - Strømsgodset som sparkes i gang klokken åtte torsdag kveld. Foruten nevnte oppgjør og kampen på Lerkendal spilles følgende Eliteserie-kamper på torsdag:

Kristiansund - Molde

Tromsø - Bodø/Glimt

Odd - Ranheim

Viking - Stabæk

Mjøndalen - Lillestrøm

og

Brann - Sarpsborg 08

Peis på!

Annonse fra Eliteserien: