Før Sandefjord - FK Haugesund

Møter bunnlaget i Eliteserien i den 13. serierunden.

Etter spillefri forrige helg er det endelig duket for kampaction i Eliteserien igjen når FK Haugesund setter kurs for Sandefjord på søndag. I Hvalfangerbyen har man så langt hatt et tungt fotballår og byens flaggskip på fotballfronten står med fem fattige poeng etter 12 serierunder. Det innebærer sisteplass på tabellen før søndagens kamp.

Marti Cifuentes er ny mann på sidelinjen hos vestfoldingene og spanjolen får sin ilddåp som klubbens nye hovedtrener denne søndagen. Det gjør bunnlaget til et mannskap det er vanskelig å lese før avspark, men Eirik Horneland har før kampen uttrykt at hovedfokuset til han og spillerne uansett ligger på det man selv skal levere.

Statistikk

Tradisjonelt har FK Haugesund hatt et godt tak på søndagens motstander og kun ved én anledning har man gått poengløse av banen i møte med fusjonsklubben fra Sandefjord. Det skjedde i bortemøtet forrige sesong. Siden skulle man få revansje i returoppgjøret på Haugesund Stadion etter mål fra Anthony Ikedi og Ibrahim Shuaibu. 

Totalt har lagene møttes ved åtte anledninger - hvorav fire i Sandefjord. I de tre første bortekampene kom FK Haugesund hjem med 1-0 seier ved samtlige anledninger, men seiersrekken stoppet altså i 2017.

tc4bde78
Anthony Ikedi sentral da vi slo Sandefjord 2-0 i 2017. Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix

Skader og suspensjoner

Hos FK Haugesund er det kun Marko Ćosić som er uaktuell som følge av skade, mens det hos vertene trolig vil mangle navn som Erik Mjelde, Abdoulaye Seck og Emil Palsson. Det er også spørsmålstegn ved deltakelsen til tidligere FKH-spiller Håvard Storbæk. En som derimot blir å finne i Sandefjord-trøya er Pontus Engblom som mellom 2012 og 2014 var å se i aksjon for FK Haugesund. Sandefjords assistenttrener Geir Ludvig Fevang har også en fin fortid i Sildabyen.

Kamptropp

Til søndagens oppgjør har Eirik Horneland derfor tatt ut tilnærmet toppet mannskap i form av følgende 18 spillere i kamptroppen:

Per Kristian Bråtveit, Helge Sandvik, Kristoffer Haraldseid, Vegard Skjerve, Fredrik Pallesen Knudsen, Ben Karamoko, Alexander Stølås, Bruno Leite, Sondre Tronstad, David Akintola, Torbjørn Kallevåg, Joakim Våge Nilsen, Christian Grindheim, Aleksandar Kovačević, Anthony Ikedi, Frederik Gytkjær, Kristoffer Velde og Ibrahima Koné.

Avspark på Komplett Arena klokken 18.00.

Propagandakontoret

I Eliteseriepausen gikk Eirik Horneland og Karl Oskar Emberland i podcast-studio for å oppsummere sesongen etter årets 12 første serierunder. Du hører podcasten nedenunder.

Annonse fra Eliteserien: