Før Sogndal - FK Haugesund

På tide å bryte Sogndal-statistikken.

Alle lag har sin nemesis. En motstander som av uforklarlige årsaker alltid trekker det lengste strået i interne oppgjør - uavhengig av form og hvordan laget gjør det ellers i sesongen. For FK Haugesund heter dette laget Sogndal. Tradisjonelt en klubb som alternerer mellom landets to øverste divisjoner, men som på tross av å slite i bunnen av Eliteserien alltid får med seg noe straks FK Haugesund står på den andre banehalvdelen.

Eirik Horneland & Co. må bryte en statistikk som sier at Sogndal er ubeseieret på de ni siste oppgjørene de to lagene i mellom. Ikke siden hjemmekampen på Haugesund Stadion i 2011 har FK Haugesund gått seirende av banen (4-0) og er du klar for mer dyster statistikk kan det også nevnes at vi må tilbake til 2009 for å finne siste FKH-seier på Fosshaugane.

Dveler ikke ved fortiden

Søndagen bringer dog alle muligheter til å kaste denslags tallmateriale på dynga en gang for alle. Før søndagens oppgjør ligger hjemmelaget som nummer 13 på Eliteserie-tabellen - med andre ord på den viktige plassen som gir fornyet kontrakt i norsk fotballs fornemste divisjon også til neste år - med 23 poeng. Vi reiser derimot til Sogndal med 30 poeng på kontoen og en femteplass på tabellen.

På de ti siste seriekampene i Eliteserien har vi kun et tap - atpåtil påført oss fire minutter på overtid i Sarpsborg - og er slik sett blant Eliteseriens mest stabile poengplukkere.

Skader og suspensjoner

Marko Ćosić er småskadet og usikker før søndagens oppgjør på kunstgresset på Fosshaugane - det samme er Jakub Serafin som med sikkerhet mister oppgjøret. Eirik Mæland er fortsatt uaktuell for spill for a-laget, men gjorde comeback i FKH 2-seieren over Varegg lørdag ettermiddag.

Ingen FKH-spillere soner karantene i dette oppgjøret, men Victor Grodås er suspendert hos vertene.

Avspark på Fosshaugane Campus klokken 18.00.

Annonse fra Eliteserien: