Før Sotra SK - FK Haugesund

Veien mot Ullevål går via Hordaland.

En hardtsatsende Sotra Sportsklubb står mellom FK Haugesund og avansement til cupens tredje runde onsdag kveld.

Klokken 18.00 sparkes oppgjøret mellom PostNord-laget og Eliteseriens p.t. åttende beste lag i gang på kunstgresset på Straume Stadion og som i første runde mot Åkra IL (seier 4-0) kommer Jostein Grindhaug og hans spillere heller ikke denne gang til å ta lett på oppgaven.

- I de innledende rundene har man som Eliteserielag egentlig bare alt å tape når man møter lag alle forventer at man skal slå, men jeg har vært med så lenge i fotballen at jeg vet det aldri er enkelt å møte et topp motivert lag på nivå tre. Vi tar kampen på største alvor og vet vi må være fullt påskrudd for å kunne innfri favorittstempelet. Målet i år er å gå helt til Ullevål og vinne cupen.

Nyopprykket til PostNord

Sotra Sportsklubb er nyopprykket til PostNord-ligaen før denne sesongen og ledes av Tommy Knarvik som foruten en spillerkarriere som førte han til både Leeds i England og en rekke norske Eliteserie- og Obosliga-klubber også har bygget seg en solid trener-CV i både Nest-Sotra og Stord IL før han i 2017 tok over trenertømmene hos de helblå fra Sotra.

Sotra
Sotra Sportsklubb 2019. Foto: Sotra Sportsklubb

Så langt denne sesongen har laget kapret seks poeng på sesongens fem første kamper og vant senest 1-0 hjemme mot Asker i forrige serierunde.

I første runde av Norgesmesterskapet slo man ut Lysekloster IL etter seier 4-2 på bortebane.

Skader og suspensjoner

Hos FK Haugesund er både Ben Karamoko og Dennis Horneland uaktuelle som følge av langtidsskader, mens Anthony Ikedi og Kristoffer Gunnarshaug fortsatt er noen uker unna å være 100% kampklare. Ventelig spares også noen av de vante spillerne i startoppstillingene til FK Haugesund som følge av tett kampprogram denne måneden og nytt oppgjør allerede på søndag.

På Sotra Sportsklubb finner man åkrabuen Kristoffer Stava som har tilbragt de to siste årene i klubben fra Hordaland. Stava har tidligere trent med FK Haugesund.

Sotrabuene satser både ambisøst og ungt i jakten på å detronisere Nest-Sotra som øyas fremste fotballklubb og har en spillergruppe bestående av spillere som alle befinner seg i starten av 20-årene.

Billetter

Billetter til kampen kan du enten kjøpe på Straume Stadion - nærmere bestemt i fotballhallen i tilknytning til anlegget - eller på nett i forkant av kampen.

Avspark 18.00.

Annonse fra Eliteserien: