Før Stabæk - FK Haugesund

Fortsetter poengsankingen i Bærum?

Det er et Stabæk-lag som i forkant av søndagens oppgjør har gjort endringer i trenerteamet som venter på bortebane i denne runden. Toni Ordinas takket for seg som hovedtrener hos bæringene i forrige uke etter en trøblete innledning på sesongen og Stabæk ledes i dette oppgjøret derfor midlertidig av Jan Peder Jalland og Gaute Larsen.

Før den 15. serierunden - og dermed også halvgått løp i årets seriespill - har vertene kapret 11 poeng og ligger på 13. plass på tabellen. Det tilsier kvalifiseringspill for å unngå nedrykk.

Christian Grindheim & Co. ligger på sin side som nummer fire med 25 poeng og har siktet innstilt på en ny borteseier.

Statistikk

På de siste åtte kampene på Nadderud/Telenor Arena har Stabæk kun vunnet ved én anledning - nærmere bestemt kvartfinalen i NM i 2014, men i de øvrige kampene har FKH vunnet fem oppgjør mens to har endt uavgjort. Målforskjell i samme tidsrom? 10-3 i favør oss. 

I fjor hentet vi hjem en komfortabel 3-0 seier etter mål av Filip Kiss, Erik Huseklepp og Haris Hajradinović. Totalt har FK Haugesund og Stabæk møttes ved 20 anledninger i den øverste divisjonen, og FK Haugesund har vunnet ni av oppgjørene. Bæringene har vunnet seks, mens fem seriekamper har endt uavgjort - senest hjemme på Haugesund Stadion i 2017.

Skader og suspensjoner

Per Kristian Bråtveit har ristet av seg fingerskaden som holdt han utenfor startoppstillingen i 2-2-kampen mot Lillestrøm og i øvrig er samtlige spillere bortsett fra langtidsskadde Marko Ćosić tilgjengelige. Stabæk må definitivt klare seg uten Luc Kassi, og det er også spørsmålstegn ved flere andre spillere.

Kamptroppen

Eirik Horneland reiser søndag formiddag til Bærum med følgende kamptropp:

Per Kristian Bråtveit, Helge Sandvik, Kristoffer Haraldseid, Bruno Leite, Vegard Skjerve, Frederik Pallesen Knudsen, Sondre Tronstad, Ibrahima Koné, Joakim Våge Nilsen, Dennis Horneland, David Akintola, Anthony Ikedi, Frederik Gytkjær, Kristoffer Velde, Torbjørn Kallevåg, Ben Karamoko, Alexander Stølås og Christian Grindheim.

Avspark 20.00.

Annonse fra Eliteserien: