Før Strømsgodset - FK Haugesund

Siste innspurt i Eliteserien.

Tre serierunder gjenstår av sesongen, og søndag kveld venter det som tradisjonelt har vist seg som en fryktelig vanskelig bortearena; Marienlyst Stadion.

Strømsgodset har hatt en tung høst og står uten seier på sine 12 siste kamper - vi må faktisk tilbake til overtidsseieren på Haugesund Stadion 16. august for å finne sist gang drammenserne gikk seirende av banen - og har med det for alvor rotet seg inn i nedrykksstriden.

Med kun tre kamper igjen handler det nå om å skvise sitronen i møte med et Strømsgodset som hadde spillefri sist helg som følge av at den tiltenkte motstanderen Odd var i koronakarantene. Oppgjøret ble dermed utsatt.

Statistikk

Likevel forteller bakteppet før søndagens bortekamp om at det venter en knalltøff oppgave for Jostein Grindhaug & Co. Kun en seier har FK Haugesund bokført i Drammen, tilbake i 2018 da Ibrahima Wadji ble matchvinner, mens det på de øvrige ti kampene gjennom historien har blitt med et enkelt poeng og hele ni tap. 

Ser vi på samtlige interne serieoppgjør - såvel hjemme som borte - etter returen til Eliteserien i 2010 har FK Haugesund seks seire i møte med 'Godset'. Tre oppgjør har endt uavgjort mens Strømsgodset har vunnet tolv av møtene.

Wadji
Ibrahima Wadji matchvinner på Marienlyst Stadion i 2018. Foto: Fredrik Hagen / NTB

Skader og suspensjoner

Niklas Sandberg er ferdigspilt for sesongen og reiser ikke med resten av laget til Drammen søndag morgen. Øvrige spillere er tilgjengelige. 

For vertene glimrer definitivt Jonathan Parr med sitt fravær i denne kampen, og det er også spørsmålstegn ved klubbens rekordholder på adelskalenderen Lars Christoper Vilsvik og Nico Mickelson.

Eliteserierunden

Den 28. Eliteserierunden sparkes i gang klokken 17.00 rundt omkring på de respektive arenaene søndag ettermifdag og foruten oppgjøret i Drammen spilles følgende oppgjør:

Bodø/Glimt - Stabæk

Brann - Sarpsborg

Mjøndalen - Start

Sandefjord - Viking

I tillegg møtes Molde og Aalesund klokken 19.00, mens Vålerenga - Rosenborg spilles mandag og Kristiansund - Odd på onsdag.

Oppgjøret på Marienlyst kan du se direkte på Eurosport + og Dplay - samt at du kan følge oppgjøret på Radio 102.

Annonse fra Eliteserien: