Før Strømsgodset - FK Haugesund

Møter drammenserne for andre gang i løpet av ti dager.

Cupkamp for en drøy uke siden. Seriekamp nå. Oppgjørene mot Strømsgodset har kommet tett, og etter cup-exiten forrige torsdag er det et FKH-mannskap med mye å revansjere som setter seg på flyet som bringer de østafjells lørdag morgen.

Strømsgodset har kommet tilbake på vinnersporet etter en lang og poengfattig periode og har, om enn noe heldig, både avansert til semifinalen i cupen samt slått Sarpsborg 08 i forrige serierunde.

Vi kommer senest fra seier hjemme mot Bodø/Glimt.

Statistikk

Oppgjøret på Marienlyst blir tradisjonen tro en vanskelig nøtt. FK Haugesund har i løpet av sine 25 år aldri vunnet en seriekamp i Drammen og står totalt sett med to uavgjorte og ti tap på tolv oppgjør siden det aller første i 1997.

Utvisninger har det også vært nok av. I 2016 forsvant både Filip Kiss og Haris Hajradinović tidlig i garderoben og i 2017, nærmere bestemt i serieåpningen sist sesong, var det Liban Abdi som fikk seg en tidlig dusj.

Skader og suspensjoner

Vegard Skjerve er fortsatt ute med en kneskade og Per Kristian Bråtveit mister oppgjøret som følge av sykdom. I tillegg har Anthony Izuchukwu pådratt seg en øyenskade som setter han ut av spill for en lengre periode.

Hos Strømsgodset glimrer Lars-Christopher Vilsvik og Henning Hauger med sitt fravær i dette oppgjøret.

Troppen

Følgende spillere setter kurs for Drammen og den 25. serierunden: Helge Sandvik, Herman Børreson Fossdal, Kristoffer Haraldseid, Fredrik Pallesen Knudsen, Ben Kantie Karamoko, Marko Ćosić, Alexander Stølås, Joakim Våge Nilsen, Sondre Tronstad, Torbjørn Kallevåg, David Akintola, Ibrahima Wadji, Kristoffer Velde, Christian Grindheim, Ibrahima Koné, Tobias Svendsen, Bruno Leite og Frederik Gytkjær.

Avspark 18.00 på Marienlyst Stadion.

Annonse fra Eliteserien: