Før Tromsø - FK Haugesund

Får vi en gjentakelse fra i fjor?

Vi skrev 5. august 2018 og dagen hvor barrieren som hadde gjort det nærmest umulig å vinne i Tromsø endelig ble brutt. Ibrahima Koné hadde sendt FK Haugesund i ledelsen, Tromsø hadde utlignet og så var det klart for en Stølås-spesial. Kvarteret før slutt banket han et frispark slik bare Stølås kan inn bak Gudmund Kongshavn i Tromsø-målet og sørget med det for den første FKH-seieren nord for polarsirkelen.

Det var da. Denne sesongen er det helt blanke ark når lagene på ny entrer Alfheim Stadion søndag kveld.

Før oppgjøret ligger vertene som nummer 11 på tabellen med 20 poeng, fire færre enn FK Haugesund som ligger på plassen foran med 24 poeng.

Statistikk

Fjorårets seier brøt en rekke på totalt 10 seriekamper i Tromsø uten seier og totalt forteller statistikken på Alfheim at hjemmelaget har vunnet ni oppgjør, et har endt uavgjort, mens fjorårets seier er den eneste FK Haugesund har å vise til på fremmed (kunst)gress så langt nord i landet.

Tidligere denne sesongen, så sent som 14. juli, møttes lagene på Haugesund Stadion i et oppgjør FK Haugesund vant 5-1. 

Mot TIL
Jubel mot Tromsø på Alfheim forrige sesong. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix

Skader og suspensjoner

Helge Sandvik så lenge ut til å rekke søndagens kamp etter å ha stått over oppgjøret mot Lillestrøm forrige helg, men ble likevel ikke med til Tromsø. Det gjorde heller ikke Ben Karamoko, Alexander Stølås, Dennis Horneland, Fredrik Pallesen Knudsen eller Ibrahima Wadji. Sistnevnte soner karantene etter sin dopingdom.

Hos hjemmelaget mangler Mikael Ingebrigtsen, Lasse Nielsen og Sigurd Grønli. Det er også spørsmålstegn ved kaptein Simen Wangberg som pådro seg hjernerystelse i forrige serierunde.

Eliteserierunden

Allerede fredag møttes topplagene Odd og Bodø/Glimt i Skien - en kamp hjemmelaget vant 3-1, og i motsatt ende av tabellen vant Stabæk hjemme mot Strømsgodset med 2-1 lørdag ettermiddag. Det gir oss foruten oppgjøret på Alfheim følgende oppgjør denne serierunden:

Mjøndalen - Molde

Ranheim - Kristiansund

Lillestrøm - Brann

Sarpsborg - Viking

og

Vålerenga - Rosenborg

Oppgjøret på Alfheim mellom Tromsø og FK Haugesund har avspark klokken 18.00.

Annonse fra Eliteserien: