Før VIF - FK Haugesund

Oppgjør i Vålerengas nye storstue.

Vålerenga har flyttet til Valle og FK Haugesund blir følgelig et av de aller første lagene som gjester Oslo-klubbens nye storstue Itility Arena når den utsatte kampen fra 16. serierunde spilles torsdag ettermiddag.

Oppgjøret ble i sin tid flyttet grunnet FK Haugesunds Europa League-kvalifisering i sommer og resulterte i at begge lag har gått gjennom hele høsten med en "hengekamp" til gode på de øvrige Eliteserielagene. Torsdag bringes endelig antall spilte kamper i vater og balanse. 

Etter returen til Eliteserien har FK Haugesund kun vunnet i Oslo ved to anledninger. Tilbake i 2014 vant vi 2-1 på Ullevål etter scoringer av Dušan Cvetinović og et selvmål av André Muri, mens vi i 2016 slo Vålerenga 1-0 i Oslo takket være en scoring fra Ibrahim Shuaibu. 

2013 VIF FKH
Dušan Cvetinović jubler for scoring i seieren på Ullevål, 2013. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Sesongen 2017

Optimismen var stor i Oslo-klubben før sesongstart etter ankomsten til Ronny Deila i trenerstolen og flere markante spillersigneringer i vinter, men resultatene har ikke svart til forventningene. Før torsdagens oppgjør ligger Vålerenga på 12. plass i Eliteserien - kun to poeng over kvalifiseringsplass.

FK Haugesund ligger som nummer fem med 36 poeng.

Skader og suspensjoner

FK Haugesund reiser til Oslo uten skader og suspensjoner, men vertene går til oppgjøret med Mohammed Abdellaoue, Daniel Fredheim Holm og Ernest Agyiri ute med skade. Til gjengjeld er Bård Finne tilbake i kampdagstroppen etter et lengre fravær.

Billetter til bortefeltet

Hvis du planlegger å ta turen til Oslo for å støtte FK Haugesund i jakten på nye poeng kan du bestille billetter på bortefeltet her.

Vålerenga - FK Haugesund, torsdag 12. oktober klokken 19.00.

Annonse fra Eliteserien: