Før Vålerenga - FK Haugesund

Hovedstaden venter.

En av sesongens vanskeligste bortekamper står for tur når FK Haugesund søndag morgen setter kurs for Oslo og oppgjøret på Intility Arena mot Vålerenga. Det hjemmesterke hovedstadslaget ligger som nummer seks på Eliteserie-tabellen med 26 poeng, mens FK Haugesund før den 18. serierunden ligger som nummer ni med 21 poeng.

Statistikk

FK Haugesund har siden tidenes morgen spilt 23 offisielle kamper mot 'Oslos stolthet'. Åtte oppgjør er vunnet - hvorav to i Oslo. Tilbake i 2014 vant vi 2-1 på Ullevål etter scoringer av Dušan Cvetinović og et selvmål av André Muri, mens vi i 2016 slo Vålerenga 1-0 i Oslo takket være en scoring fra Ibrahim Shuaibu. 

Forrige sesong sørget mål fra midtstopperduoen Vegard Skjerve og Fredrik Pallesen Knudsen for at det ble 2-2 på Intility Arena.

Tilbake i juni møttes lagene på Haugesund Stadion - et oppgjør hovedstadslaget vant 4-1.

Vålerenga har vunnet ni interne oppgjør, mens tre har endt uavgjort siden det første møtet i 1998.

Skader og suspensjoner

FK Haugesund reiser til Oslo med samme tropp som på torsdag møtte PSV Eindhoven i Europa League. Det innebærer at de langtidsskadde spillerne Ben Karamoko, Alexander Stølås og Dennis Horneland er uaktuelle til søndagens kamp - samt Fredrik Pallesen Knudsen og Ibrahima Wadji. Stian Ringstad var syk lørdag og spiller heller ikke søndagens kamp.

Hos hjemmelaget er Jonathan Tollås Nation og Peter Michael definitivt uaktuelle til den 18. serierunden - det samme er trolig Efrain Jaurez og Adam Kwarasay Larsen.

Eliteserierunden

Odd og Rosenborg delte poengene (1-1) i Skien allerede lørdag og foruten oppgjøret i Oslo består den 18. runde i Eliteserien av følgende oppgjør:

Stabæk - Kristiansund

Tromsø - Lillestrøm

Mjøndalen - Brann

Ranheim - Molde

Viking - Strømsgodset

og

Sarpsborg 08 - Bodø/Glimt

Alle kamper spilles søndag kveld med unntak av sistnevnte oppgjør som har mandag som kampdag.

Oppgjøret på Intility Arena har avspark klokken 18.00.

Annonse fra Eliteserien: