Fortjent seier mot Start

Kombinasjonen Samuelsen & Wadji sto for to av målene i 3-1 seieren mot Start lørdag ettermiddag.

Det var folksomt i Storhall Karmøy da FK Haugesund tok i mot IK Start til treningskamp lørdag ettermiddag. Nærmere 500 betalende er ikke hverdagskost på treningskamper i sesongoppkjøringen, og definitivt ikke mens vinterferien er godt i gang, men utsiktene til å få se Martin Samuelsen debutere i FKH-drakten lokket en anseelig mengde tilskuere ut til Vea.

Og Martin Samuelsen innfridde. Viden kjent som en tekniker av rang, men det var hodespillet til 21-åringen som stjal overskriftene denne lørdagen. To assists - begge med hodet - var med og bidro til at FK Haugesund til slutt kunne gå av banen med en meget fin skalp etter en godt gjennomført kamp.

Fire scoringer før pause

Ben Karamoko åpnet scoringsballet allerede etter ti minutter da han på bakerste stolpe fikk komme til avslutning og så sitt tunge skudd lete seg inn i Starts mål etter å ha tatt veien via en Start-spiller.

13 minutter senere var 2-0 et faktum. Torbjørn Kallevåg slo en corner som Martin Samuelsen raget høyest på inne i feltet. Nysigneringen headet ballen ned til Ibrahima Wadji som fra to meter ekspederte den videre inn i mål. En klassisk tap in-scoring av senegaleseren.

I det 37. kampminutt var duoen Samuelsen og Wadji på ny arkitektene bak en FKH-scoring. Et langt oppspill ble headet kontrollert ned og tilbake fra Samuelsen til Wadji som fra 17 meter banker ballen på direkten inn bak Starts keeper. Et nydelig mål og et forvarsel om at det lukter krutt av samarbeidet til Martin Samuelsen og Ibrahima Wadji.

Brydegaard ledet troppene

Like før pause reduserte Start gjennom Adeleke Akinyemi som fikk hodet på et innlegg og siden så ballen gå i bue over Helge Sandvik i FKH-målet og da dommeren siden blåste til pause hadde vi foruten scoringene også bokført flere gode FKH-muligheter i løpet av den første omgangen.

Etter pause ble det langt mer sjansefattig, men Christian Grindheim, to ganger Ibrahima Wadji, Martin Samuelsen og Dennis Horneland er alle frempå med avslutninger som var egnet til å utøke ledelsen. Det ble dog ikke flere mål enn de fire som kom før hvilen i Storhall Karmøy og oppgjøret endte dermed med en fullt fortjent 3-1 seier for et FK Haugesund-lag som i Jostein Grindhaugs fravær ble ledet av Sebastian Brydegaard på sidelinjen. Hovedtrener Grindhaug befinner seg utenlands og overlot kampledelsen denne lørdagen til sin danske trenerkollega.

Etter kampen var Brydegaard fornøyd med mye, men også opptatt av at baklengsmålet var av det unødvendige slaget.

- Det skal ikke være nødvendig å slippe inn et sånt baklengsmål og perfeksjonisten i meg er derfor mest opptatt av det akkurat nå, men vi produserer mange fine muligheter og leverer en absolutt godkjent forestilling i dag, oppsummerte Brydegaard etter kampen.

Neste treningskamp spilles kommende helg - mot SK Brann i Vestlandshallen.

3-1 43. min. Akinyemi

Lagoppstilling FK Haugesund: Sandvik - Pedersen, Pallesen Knudsen, Karamoko (73. Izuchukwu), Stølås - Samuelsen (83. Singoura), Leite (83. Horneland), Våge Nilsen (83. Gunnarshaug), Kallevåg - Grindheim (73. Koné), Wadji (73. Krygård).

Sesongkort

Begynner du å komme i skikkelig fotballstemning - klar for en ny sesong? Skaff deg fast plass på Haugesund Stadion til samtlige av årets hjemmekamper ved å kjøpe sesongkort.