Full jubel for JUBEL

Publikumssatsingen har tatt helt av.

En tredjedel av sesongen er unnagjort. FK Haugesund ligger som nummer sju på tabellen. Det er lós på nok en medaljestrid. Og - det har vært skikkelig trøkk på hver eneste hjemmekamp så langt i 2019. 

Mye av æren for sistnevnte skal JUBEL-initiativet ha. Der inviterer man alle lag og foreninger på Haugalandet til å skape best mulig stemning på kampdag. For innsatsen  kan det vanke store pengepremier til de som bidrar til å skape den beste atmosfæren på stadion. 

Banner

Skryter av Haugalandet

Responsen på initiativet har vært formidabel. Ikke minst med tanke på det å skape en god ramme under hjemmekampene. En av mange som har latt seg imponere av Haugalandets oppslutning omkring prosjektet er Lillian Medby. Til daglig leder for digitale kanaler og kundeopplevelser i Haugesund Sparebank som er en av initiativtakerne til publikumsfremstøtet.

- Vi er utrolig godt fornøyd med responsen på JUBEL-initiativet. Ikke bare fra de ulike lagene og foreningene som har deltatt så langt, men også fra det øvrige publikummet på stadion som har hengt seg på og bidratt til den gode stemningen vi har hatt på Haugesund Stadion i år. Når spillerne etter hver eneste kamp snakker om hvor utrolig kjekt det har vært å spille foran et så entusiastisk og støttende publikum føler vi at ambisjonene våre med JUBEL fullt ut har blitt innfridd, sier Medby.

Og legger til.

- Det er fortsatt lenge igjen av fotballåret og vi håper og tror at JUBEL bare vil vokse seg enda større og bedre utover i sesongen.


Slik artet det seg da Haugar fyrte opp stemningen i sist hjemmekamp. Film: Kjell Bua.

Takker Haugesund Sparebank

Fornøyd med oppslutningen er også arrangmentsansvarlig Tina Røvær i FK Haugesund som har samarbeidet tett med Haugesund Sparebank for at JUBEL skulle bli en realitet.

- Vi kan bare henge oss på godordene fra Haugesund Sparebank. Det har vært utrolig kjekt å jobbe sammen med sparebanken om JUBEL-initiativet og se effektene av det på kampdag. Uten Haugesund Sparebank hadde ikke dette vært mulig å gjennomføre og vi er veldig takknemlig for at de har stilt opp og backet arbeidet med å skape stemning og trøkk på stadion, sier Tina Røvær.

Og det er ikke bare hjemmelagets spillere som merker seg at fotballstemningen ligger tjukt inne på Haugesund Stadion på kampdag i 2019.

- Jeg tror vi har fått tilbakemelding fra nesten samtlige bortelag så langt i år om at de syns det har vært skikkelig trøkk på stadion. Slikt liker vi å høre. All ære til publikum for det, sier Røvær.

Lyden fra østre

Også Maakeberget merker effekten av at det nå er flere "støyende" supportere på stadion.

- Med Maakeberget til høyre på Macron-tribunen og JUBEL-deltakerne ute på venstre flanke har vi plutselig fått to veldig høylydte grupperinger på østre tribune. Denne sesongen synes jeg det har vært ekstraordinært god stemning på stadion og langt flere som bidrar til å skape skikkelig god ramme rundt kampene. Målet for resten av 2019 må være å få med Krafttribunen i enda større grad. Der har vi fortsatt en jobb å gjøre. Støtten fra tribunene betyr mye mer for spillerne enn man nok er klar over - ikke minst blir det viktig å vinne tribunekampen når Brann kommer på besøk 15. juni, sier supporterkoordinator Randi Flesjaa på vegne av Maakeberget.

Det er fortsatt mulig for lag og foreninger å melde seg på og konkurrere om førstepremien på 60 000,- samt andre- og tredjepremiene på henholdsvis 20 000,- og 10 000,-. Dett er en ypperlig anledning til å skape en kjekk søndag for idrettslaget eller foreningen deres ved å slippe kreativiteten løs på Haugesund Stadion. 

Har dere lyst til å følge i fotsporene til Falkeid, Vedavåg og Haugar m.fl. som allerede har levert til 20 i stil denne sesongen? Meld dere i så fall på her.

Annonse fra Eliteserien: