- Jeg er veldig glad for å være her

Ludek Vejmola stortrives i Haugesund.

Den tsjekkiske sisteskansen Ludek Vejmola kan se tilbake på to uker som FKH-spiller og 25-åringen har allerede rukket å føle seg hjemme i sine nye omgivelser.

Keeperen som er utlånt fra FC Vysočina Jihlava har tilbragt starten på FKH-karrieren som innbytter bak en Helge Sandvik som har holdt nullen i samtlige kamper etter Vejmolas ankomst, men tsjekkeren bedyrer at han er tålmodig med tanke på å få spilletid.

- Alle spillere ønsker å spille, men jeg er en lagspiller og vil bidra med mitt beste for laget uansett hvilken rolle jeg har på kampdag.


Se intervjuet med FK Haugesund nye keeper

Små forskjeller på norsk og tsjekkisk fotball

Overgangen til norsk fotball har vist seg mindre enn man først skulle tro for keeperen som har representert hjemlandet Tsjekkia på aldersbestemte landslag ved 12 anledninger og også overgangen til det å bo i en liten, norsk by har vist seg å gå greit.

- Det er en liten og fin by og alle er veldig hyggelige så det har vært veldig kjekt å komme hit, sier Vejmola som har ventet på muligheten til å prøve seg utenfor hjemlandet grenser. 

I intervjuet fra treningsfeltet torsdag formiddag får du også høre Vejmolas betraktninger omkring treningshverdagen i Haugesund, forskjellen på fotballen her sammenlignet med den i Tsjekkia og mottakelsen han har fått i spillergruppa.

Annonse fra Eliteserien: