Velkommen, Ludek!

Ludek Vejmola er klar for FK Haugesund.

Navnet er Ludek Vejmola. Alderen er 25. Posisjonen er keeper. Og merittene forteller om landskamper for Tsjekkia på alderbestemte landslag opp til U21-nivå.

Torsdag satte den tsjekkiske sisteskansen på 187 centimeter underskriften sin på en kontrakt som binder han til FK Haugesund ut sesongen og sørger dermed for at keeperteamet er komplett.

Vejmola kommer på lån fra FC Vysočina Jihlava, pr. tiden hjemmehørende på nivå to i tsjekkisk fotball, og har tidligere spilt for den tsjekkiske toppklubben Mlada Boleslav i tre sesonger.

Vejmola 2
Ludek Vejmola kompletterer keeperteamet denne sesongen.

Aldersbestemte landskamper

Opprinnelig fra Vyskov, sør-øst i Tsjekkia, tilbragte FK Haugesunds nye keepertilskudd barne- og ungdomsårene i Slavkov u Brna, Drnovice, FKD og Slovacko før han tok steget opp i seniorfotballen og det første av to opphold i FC Vysočina Jihlava.

Totalt står Vejmola med 12 aldersbestemte landskamper for hjemlandet Tsjekkia.

- Det er ingen hemmelighet at økonomien er meget anstrengt og at handlingsrommet vårt er veldig lite. Avveiningene opp mot andre bruksområder har dessuten vært mange, men kjerneaktiviteten vår som fotballklubb veier tungt i en slik situasjon, sier FK Haugesunds daglige leder John Harald Log. 

Lån med opsjon

Ludek Vejmola har i første omgang signert en lånekontrakt som binder han til FK Haugesund ut sesongen 2020. I forbindelse med kontraktssigneringen torsdag morgen kunne han også avsløre at han har sett flere av FK Haugesunds kamper forrige sesong og demonstrere flere norske gloser som han hadde lært seg før ankomsten til Haugesund onsdag kveld.

- I Vejmola får vi en rimelig, men god løsning som kommer inn og kompletterer keeperteamet. Man er nødt til å gå inn i en Eliteserie-sesong med to kamperfarne keepere, men den økonomiske situasjonen har gjort det hele veldig krevende å få til. Med Ludek på plass er vi ikke lenger sårbare i denne posisjonen, sier sportslig leder Eirik Opedal.

FK Haugesund har også sikret seg en opsjon på kjøp ved utlånsperiodens slutt.

Annonse fra Eliteserien: