Lech Poznan (4-2-3-1): Matus Putnocky – Robert Gummy, Emir Dilaver, Lasse Nielsen, Vladimir Kostevych – Maciej Gajos, Lukasz Tralka, Darko Jevtic – Mario Situm, Maciej Makuszewski – Christian Gytkjær

På benken til FKH: Helge Sandvik, Tor Arne Andreassen, Erik Huseklepp, Frederik Gytkjær, Johnny Per Buduson, Sverre Bjørkkjær, Ikenna Anthony Ikedi

Andreas Witschnigg (AUT) - assistentdommer

Robert Steinacher (AUT) - assistentdommer

Gerhard Grobelnik (AUT) - fjerdedommer

Referat

Kampen startet med høyt trykk fra Lech Poznan. De hadde noen store sjanser tidlig i kampen. Etter noen minutter spilt kom også FKH bra inn i kampen, og skapte flere situasjoner som var farlige for Lech Poznan. FKH hadde god kontroll på midtbanen og fikk flere halvsjanser på mål. Det var tydelig at begge lag hadde stort ønske om å vinne.

I det 31.minuttet scoret Lech Poznans Darko Jevtic på et frispark fra 30 meter. PK står for langt ute, og Jevtic kan sende ballen i en fin bue over vår keeper. Neste store sjanse kom i det 34.minutt. PK holdt ballen for lenge, og dommer dømte uventet indirekte frispark på FKH sin 16.meter. FKH og PK avverget at frisparket ble noe farlig med en solid mur og skuddet ble sendt ut til dødball av en Poznan-spiller.

Lech Poznan fikk gå i garderoben med 1-0-ledelse. Første omgang kan kort oppsummeres med at Poznan kunne ha ledet med flere mål, men takket være glimrende redninger fra PK ble det med det ene målet. I motsatt ende av PK, gav FKH's spillere nok arbeid til det polske laget.

De første 20 minuttene i andre omgang foregikk stort sett på midtbanen. Ballen vekslet jevnt og trutt mellom Poznan og FKH. Lech Poznan så tidlig ut til å ville senke tempoet i kampet for å sikre seg seieren. Lite skjedde før det 66.minuttet, da Skjerve kunne ha scoret et drømmemål fra 8 meter. Det var nok en del som hoppet i stolen da han tok ballen på halv volley. Dessverre kom han litt bakpå, og skuddet endte langt over mål.

Etter 75 minutter fikk Liban Abdi sitt andre gule kort, og dermed kom også det røde kortet opp av lommen. Tor Arne pådro seg et gult i samme slengen ved å protestere mot dommerens avgjørelse. Det siste viktige kvarteret skulle altså FKH spille resten av kampen med en mann mindre.

I det 82.minuttet viste Per Kristian Bråtveit verdensklasse med 3 utrolige redninger på under 30 sekunder. Fikk du ikke med deg kampen på TV bør du få med deg reprisen fra disse sekundene. De neste minuttene fikk vi se et stykke imponerende FKH-arbeid. Med en mann mindre klarte de å holde trykket og skape farlige sjanser. Det så ikke ut som om laget vårt manglet en spiller. Fantastisk innsats i sluttminuttene gjorde kampen veldig spennende det siste kvarteret.

Dessverre holdt det ikke. Nicki Nielsen satte inn 2-0 på en kontring i det 93.minuttet og satte med det punktum både på cornerflagget og FKH’s videre spill i UEFA Europa League. I alle fall for denne gang.