Kevin senket Sotra

Kevin Krygård feiret landslagsuttak med to scoringer i cupen.

Onsdag formiddag ble Kevin Krygård på ny tatt ut til det norske G19-landslaget - senere på kvelden sørget han for å sende FK Haugesund videre i cupen på bekostning av Sotra Sportsklubb.

Tiden da norske Eliteserielag vinner med kalassifre i møte med lag fra lavere divisjoner i de innledende cuprundene er tilnærmet helt over. Nå preges kampene ofte av å være relativt jevnspilte så lenge kreftene holder hos lagene med tilhold på nivå tre og fire - og som oftest er det kun et eller to mål som til slutt skiller lagene i målprotokollen.

Så også på Straume Stadion denne onsdagen.

Jevnspilt første omgang

Hjemmelaget gikk til oppgaven med stor iver og de første 20 minuttene av kampen på Sotra denne onsdagen artet seg helt uten muligheter til noen av lagene. Niklas Sandberg kom siden til kampens første sjanse, før hjemmelaget svarte med en ditto stor mulighet som tvang frem en god redning av FKH-keeper Maciej Gostomski.

Etter 36 minutter utnytter dog Ibrahima Wadji en feil i Sotra-forsvaret og sender FK Haugesund i føringen. Noe som også sto seg til pause.

Fire minutter etter hvilen utligner hjemmelaget etter en fin kontring. Målscorer: åkrabuen Kristoffer Stava.

Krygård entrer banen

På stillingen 1-1 og i det 62. spilleminutt byttes Kevin Krygård inn i kampen og gutten som nyss fyllte 19 fornekter seg ikke. Etter mindre enn et minutt på banen avslutter han et fint FKH-angrep og sender oss tilbake i føringen.

10 minutter senere er han der igjen. Denne gang fra motsatt side, men med samme resultat. Nettsus og 3-1. Cupoppgjøret på Sotra var med det i praksis over selv om vertene aldri sluttet å løpe og sende spillere fremover i dette oppgjøret.

Avansement til 3. runde i Norgesmesterskapet er dermed et faktum. Motstander i neste runde annonseres av Norges Fotballforbund i nær fremtid.