Kvelden før den store dagen

Ventetida er snart over. Vi har ventet lenge nå og både måkene og englane i kvitt og blått er sultne på gull.

Det blåser en kald vind fra Haugesund i nord mot Stavanger i sør. En hilsen til siddisene fra oss her i nord. Desemberlørdagen har vært uendelig lang. Dagslyset ble slukt opp av blåtimen. Nå har kveldsmørket tullet seg inn over Haugesund stadion med sitt mørke teppe.

Det er tomt for kvite og blå på stadion. Denne stadion som gav oss mer enn vi egentlig trodde var mulig i sesongen 2019. Fantastisk europacupkamper. Uendelig spennende, frustrerende, sørgmodige, lykkelige kamper som til slutt gav oss en god 7.plass. Alle med et hjerte som banker i kvitt og blått fikk egentlig en av de mest spennende sesongen på veldig lenge, og i morgen skjer det.

Alle englar er flydd over fjellet. Byen er halvtom for måker, de som er igjen lader opp til den store dagen. I kveld er det kvelden før den store dagen. Og vi er klar. Det fryktinngytende skriket fra en måke er en skrekkelig lyd for motstanderen. Det overdøver, med sine 92 desibel, både godstog og en Boeing 737. En flokk måker i medvind er et skremmende syn, en flokk måker i motvind er enda verre. Karl Johan er inntatt. Ullevaal er neste stopp.

Ventetida er snart over. Vi har ventet lenge nå og både måkene og englane i kvitt og blått er sultne på gull.

God natt, Haugesund. Måtte natta gå fort.

Annonse fra Eliteserien: