- Lov å ha forventninger

Optimismen råder hos Haugaland Kraft.

Haugaland Kraft går inn i sin andre sesong som generalsponsor i FK Haugesund. Den første sesongen med kraftselskapets logo på brystet endte med fjerdeplass og skal vi tro konsernsjef Olav Linga er det mer i vente.

- Jeg synes vi må ha lov til å ha forventninger til sesongen som kommer. Det skjer såpass mye spennende og positivt i og rundt klubben at det blir vanskelig å si seg fornøyd med en plass på nedre halvdel.

Spennende nysigneringer

Linga trekker både frem vinterens nye signeringer og Eirik Hornelands ankomst når han skal underbygge optimismen som råder før sesongstart.

- Utgangspunktet virker å være bedre enn noen sinne. Det har kommet spennende navn inn dørene i vinter som supplerer en allerede sterk spillergruppe og i Erik Huseklepp har man sikret seg den største profilen i klubbens historie. Eirik Horneland er dessuten en ung, fremadstormende og lokal trener med en sterk vinnervilje som jeg tror vi får se smitte over på spillerne.

Livslangt partnerskap

Som generalsponsor er man naturlig nok en sentral samarbeidspartner for FK Haugesund, men lenge før Haugaland Kraft-logoen ble sentrert midt på FKH-drakten har kraftselskapet vært en viktig bidragsyter til at byens flaggskip på fotballfronten gradvis har fått stadig mer vind i seilene. Faktisk har man vært med helt siden den spede begynnelsen på begynnelsen av 90-tallet.

Engasjementet vårt i FKH drives ikke av veldedighet.

— Olav Linga, konsernsjef Haugaland Kraft

- Haugaland Kraft har alltid ønsket å bidra til at Haugesund-regionen skal ha et lag i Eliteserien. Vi ønsker å støtte opp om både kultur, bredde- og toppidrett, men samtidig er det viktig å påpeke at engasjementet vårt i FKH ikke drives av veldedighet. Det er i første rekke selvsagt kommersielt motivert. Vi gjør utregninger som viser at vi får veldig mye igjen for den økonomiske støtten til klubben gjennom eksponering via regionens største utstillingsvindu.

Felles visjon

For en virksomhet som har nedslagsfeltet sitt fra Skudenes i sør til Sunnhordland i nord og Suldal i øst blir FK Haugesund den mest effektive partneren med tanke på å nå ut i hele distriktet.

- Den lokale profilen til FKH er selvsagt viktig for oss – det samme er det samfunnsnyttige arbeidet som skjer i regi av klubben. Vi deler dessuten en visjon om å gi kraft til en sterk og attraktiv region, sier Linga og legger til; - ikke minst er FK Haugesund viktig med tanke på å sette regionen vår på norgeskartet.

Kamp om losjen på kampdag

Olav Linga lar sjelden en FKH-kamp på Haugesund Stadion gå fra seg, men er tydelig på at samarbeidet med FK Haugesund skal komme alle ansatte til gode. Og eksterne. Før hver sesong settes det opp lister over hvem som skal disponere Haugaland Kraft-losjen når det er kamper på stadion, og her stiller alle på lik linje.

- Vi fordeler kampene på hele organisasjonen – også lærlingene – og inviterer også ideelle organisasjoner som for eksempel Kirken Bymisjon og Røde Kors til å oppleve en kampdag fra 3. etasje på Kraft-tribunen, kan konsernsjefen avsløre.

Ønsker storfint besøk til Haugesund

Fra Haugaland Krafts lokaler i Haukelivegen fremsto 2016-sesongen som turbulent. Desto mer imponerende var det at klubben gjorde sin nest beste sesong noen sinne. Og på ny kvalifiserte seg for spill i Europa.

Spill i Europa er med og utvikler klubben videre.

— Olav Linga, konsernsjef Haugaland Kraft

- Kvalifiseringskampene ser jeg på som et eksotisk eventyr som det er vanskelig å ha veldig store forventninger til. Avansement får bli en bonus, men det hadde vært veldig kjekt om man trakk en attraktiv motstander slik at det ble internasjonal toppfotball på Haugesund Stadion. Uansett vil europacupspill være viktig med tanke på å utvikle klubben videre. Det vil være en fin læringsarena for klubben både på og utenfor banen, sier Linga.

Forventinger og fallhøyde

Og apropos forventinger. Kan optimismen som råder i januar gjøre fallhøyden ubehagelig stor når alvoret starter?

- Klart det kan det. Sesongåpningen er jo tøff på papiret og for oss i Haugaland Kraft er det selvsagt ikke like stor stas å være samarbeidspartner om laget sliter i bunnen av tabellen, men forventninger er noe man må lære seg å håndtere. De tider da man var fornøyd med at FK Haugesund berget plassen er over. Det gjør utgangspunktet litt mer krevende, men sier også noe om hvilke steg klubben har tatt de siste årene.

Magefølelsen er dog god. Med Huseklepp på topp og Horneland på sidelinjen er Olav Linga og Haugaland Kraft sterke i troen på at fotballåret 2017 blir en ny opptur. Og at det er mye spenning i vente.

Annonse fra Eliteserien: