Merkedagen

Hvor var du 25. juli i 2010? De fleste haugalendinger har et krystallklart minne om hvor de befant seg akkurat den søndagen.

På stadion. I husveggen. På hytta. Ute i båt. På ferie i syden. 25. juli 2010 er en dag de fleste haugalendinger sent vil glemme og har et veldig klart minne av. Ikke minst hvor de selv befant seg den aktuelle ettermiddagen.

Denne søndagen innebar på mange måter et paradigmeskifte i Rogalandsfotballen. Frem til dess hadde FK Haugesund vært en liten og irritabel lillebror som tidvis yppet seg mot naboen Viking i sør, men som oftest trakk det korteste strået i interne oppgjør.

Resultat for historiebøkene

25. juli 2010 skulle endre på det. Ikke bare for én ettermiddag, men også for årene som har fulgt siden. Denne søndagen skulle to ganger Tor Arne Andreassen, én gang Jacob 'Taz' Sørensen og til slutt Nikola Đurđić sørge for at Viking-keeper Rune Jarstein måtte plukke fire baller ut av eget nett. 

FK Haugesund - Viking: billetter til kampen kjøper du her.

Siden har FK Haugesund sjelden sett seg tilbake i møte med Viking. Av 13 rogalandsderbyer siden dess har FK Haugesund gått seirende ut av seks og fått med seg et poeng i fem av de øvrige åtte kampene. Maktbalansen fikk seg med andre ord en så kraftig kilevink den magiske julidagen for sju år siden at kraftsenteret i fylket flyttet seg permanent til Haugesund Stadion. 

Videoen er ikke tilgjengelig.

Gjenopplev høydepunktene fra 4-0-seieren i vinduet over.

Billetter

Lørdag er det på ny duket for 'Slaget om Rogaland' på Haugesund Stadion.

Billetter til det oppgjøret kjøper du på nett.

Du kan også kjøpe billetter til oppgjøret hos enten Shell Aksdal, Shell Bygnes, Shell Karmsundsgaten, Shell Knapphus eller Macron Store i Haugesund. Billetter samt på stadion på kampdag.

Billettluka åpner tre timer før kamp.

Sees på stadion!

Annonse fra Eliteserien: