Møter Brann i Bergen

En av seriefavorittene står for tur i lørdagens treningskamp. Foto: Kjell Bua.

Fire av sesongoppkjøringens treningskamper er unnagjort og lørdag venter en ny når Jostein Grindhaug tar med seg alle skadefrie spillere til Bergen og oppgjøret mot SK Brann på Myrdal Stadion.

Brann ble foregående sesong nummer tre i Eliteserien og skal som FK Haugesund ut i kvalifisering til Europa League senere i år. Foregående sesong møttes lagene ved tre anledninger, to i serien samt i en treningskamp om sommeren.

På Brann Stadion endte serieoppgjøret uavgjort 1-1, mens bergenserne vant returoppgjøret på Haugesund Stadion med 3-1. Treningskampen samme sted i august vant FK Haugesund med samme siffer.  

3-0-1 i sesongoppkjøringen

Så langt denne sesongen har FK Haugesund slått Presselaget (7-0), Nest-Sotra (3-1) og Start (3-1) i sesongoppkjøringen og tapt 1-3 for Lokomotiv Moskva.

Brann har på sin side slått Nest-Sotra 2-1, spilt 1-1 mot Start og vunnet 3-1 mot Ranheim i vinterens treningskamper.

Niklas Sandberg, Sondre Tronstad og Anthony Ikedi er alle uaktuelle til lørdagens kamp, og muligens spares også et par andre spillere i denne kampen. 

- Fin målestokk

Jostein Grindhaug glimret med sitt fravær da IK Start ble slått 3-1 i Storhall Karmøy forrige lørdag, men er tilbake på sidelinjen i Bergen.

- Med kun en drøy måned igjen av oppkjøringen blir lørdagens treningskamp en fin indikator på hvordan vi ligger an pr. utgangen av februar. For oss handler det om å bygge videre på det vi gjorde bra mot Start. Brann blir ventelig et av topplagene i Eliteserien denne sesongen og slik sett en veldig fin målestokk på dette stadiet av oppkjøringen.

Og legger til.

- Jeg håper også å få se at spillerne som får sjansen viser at de vil melde seg på i kampen om en plass i startelleveren til serieåpningen. 

Flyttet til Myrdal Stadion

Treningskampen var opprinnelig berammet til å bli spilt innendørs i Vestlandshallen, men er nå flyttet utendørs og til kunstgressbanen på Myrdal Stadion. Denne ligger vegg-i-vegg med Vestlandshallen.

Kamparrangør Brann opererer med inngangspenger til oppgjøret. Prisene er 100,- for voksen/honnør og 50,- for barn og unge mellom fem og 17 år. 

Avspark på Myrdal Stadion klokken 15.00.

Oppgjøret kan ses på Haugesund Avis sine sider.

Referat fra treningskampen mot Brann kommer på fkh.no lørdag kveld. 

Annonse fra Eliteserien: