Naboduellen

Niklas Sandberg og Zymer Bytyqi vokste opp som naboer. Nå møtes de i cupfinalen.

Det mangler ikke på interessante poeng før søndagens cupfinale mellom FK Haugesund og Viking. To klubber fra Rogaland som møtes på Ullevål er i seg selv spektakulært nok, men for Niklas Sandberg blir finalen med rette en naboduell. 

FKH-spilleren fra Lura vokste nemlig opp med en av Vikings cupfinaleaktører, Zymer Bytyqi, i nabohuset og møter således en av sine beste venner på søndag. Trolig er det aller første gang at to nabogutter møtes i cupfinalen - for hvert sitt lag.

Bytyqi
Zymer Bytiqi. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix

Kantspilleren bedyrer likevel at antall meldinger mellom spillerne har blitt holdt på et minimum før finalen.

Erfaring med store oppgjør

Kan overtenning bli en utfordring når man entrer matta på Ullevål søndag ettermiddag? Niklas Sandberg tror ikke det. Mye pga av erfaringene fra Europa League i sommer.

- Jeg synes vi har vært klare når vi har spilt de store kampene mot PSV og Sturm Graz, så jeg tror bare vi skal gjøre det vi pleier å gjøre i det daglige så skal det gå fint.


Se intervjuet med Niklas Sandberg etter fredagens trening

24-åringen står med fire mål og tre assists på de seks siste kampene og erkjenner at formen er god - både på egne og lagkameratenes vegne - samt gir deg dessuten søndagens seiersoppskrift i intervjuet to dager før avgjørelsen faller.

Annonse fra Eliteserien: