Når detaljene avgjør

Espen Skistad og keeperne bruker mye tid på videoanalyse i Spania.

En keepers arbeidsdag tar ikke nødvendigvis slutt i det treningsøkta er unnagjort. I FK Haugesund vier keepertrener Espen Skistad stadig mer tid til analyse i etterkant. Det innebærer at både Helge og Frank får studert seg selv i ulike situasjoner og gått i dybden på detaljer som i siste instans er det som kan være med og avgjøre kamper.

Med hjelp av relativt enkle og improviserte løsninger blir alle keeperøkter på treningsleiren festet til film - hvilket gir et stort utvalg av situasjoner man siden kan studere i etterkant.


Lærerike seanser

For Frank Stople er gjennomgangen av dagens opptak gull verdt med tanke på å bli en best mulig sisteskanse. 

- Jeg lærer masse av å se på opptak av meg selv og ikke minst av de andre keeperne. Etter trening diskuterer vi hva det er viktig å fokusere på i enkeltsituasjoner og deler erfaring, sier den norske G17-landslagskeeperen.

MacGyver på feltet

Keepertrener Espen Skistad kommer langt med egen iPhone, et stativ og litt tape for å få fullgode bilder som siden gjennomgås etter endt økt. Og gevinsten kan være stor. 

- Det er detaljer det går i. Det husker jeg fra da jeg sto i mål selv. Man merker ikka alltid selv hva man gjør - så da er det greit å se, særlig for Frank som er ung, og sammenligne seg med Helge for å se hva han gjør riktig, hva man må justere og siden få det ut i trening.

FK Haugesunds keepertrener snakker også om status på keeperfronten pr. 8. februar og om betydningen av å ha tre keepere med seg til årets første treningsleir.

Annonse fra Eliteserien: