Ny seier i oppkjøringen

Målrikt i Storhall Karmøy da FK Haugesund slo Åsane lørdag kveld.

Åsane er muligens nyopprykket til Obos-ligaen denne seongen, men kom til lørdagens treningskamp mot FK Haugesund med tre strake seiere så langt i oppkjøringen og viste i møte med Eliteserie-motstand på Vea at resultatene i treningskampene så langt ikke har vært tilfeldig. Bergensernes ballbesittende fotball kan fort vise seg å bli en munnfull for flere lag i årets Obosliga - og bød også Jostein Grindhaug og hans menn på god motstand denne lørdagen.

Vel 400 fremmøtte tilskuere fikk se FK Haugesund ta en tidlig ledelse ved Bruno Leite etter vel 13 minutter og siden misbruke flere store muligheter i første omgang inntil Åsane først utlignet etter en drøy halv times spill og siden tok ledelsen like før pause fra straffesparkmerket.

Tre raske etter pause

Dommeren rakk derimot knapt å blåse i gang andre omgang før Niklas Sandberg bragte balanse i regnskapet - og med få minutters mellomrom både førte og siden konsoliderte Torbjørn Kallevåg FK Haugesund tilbake i ledelsen med to fulltreffere før det var spilt 10 minutter av andre omgang.

På stillingen 4-2 skjedde det siden relativt lite foran målene, inntil Benjamin Tiedemann med vel ti minutter igjen på lystavla hamret ballen i tverrliggeren.

De siste ti minuttene presset gjesten fra Bergen på for en redusering, men fikk til tross for flere gode muligheter ikke pyntet på sluttresultatet.

FK Haugesund vant dermed årets tredje treningskamp med 4-2 etter en kamp der både Joakim Våge Nilsen, Ben Karamoko og Alexander Stølås alle fikk én hel omgang med matchtrening etter skadeavbrekkene sine.

Debut også for Frank Stople som sto sin første kamp mellom stengene på a-laget og for Mads Berg Sande som med lørdagens seier på Karmøy fikk "revansje" for 0-4 mot Åsane i onsdagens treningskamp for Øygarden. Hans siste for Sotra-laget.