'PK' til Djurgården

Haugesund-keeper gjør stockholmare av seg.

Da Per Kristian Worre Bråtveit spilte sin offisielle FKH-kamp nummer 122 i 2-0-seieren mot Ranheim hjemme på Haugesund Stadion den 4. november ble det også 22-åringens foreløpig siste opptreden i FK Haugesund-drakten.

Det står klart etter at FK Haugesund og den svenske klubben Djurgårdens IF har blitt enige om en overgang som innebærer at Bråtveit blir å finne i  Allsvenskan kommende sesong.

Djurgårdens IF har tilhold i Stockholm, er regjerende svensk cupmester og ble nummer sju i Allsvenskan i 2018. Klubben har vunnet det svenske seriemesterskapet ved sju anledninger, senest i 2005, og har dessuten ni cuptroféer stående i premieskapet. 

Takker supporterne

Per Kristian Bråtveit har alltid hatt en høy stjerne hos FK Haugesunds supportere og keeperen benytter anledningen til å takke for støtten han alltid har følt fra supporterhold.

- Det er mange jeg vil takke for at jeg har kommet dit jeg er i dag og de det gjelder vet selv veldig godt hvem de er, men jeg vil også benytte anledningen til å trekke frem supporterne vi har i FK Haugesund - og Maakeberget spesielt. De har alltid støttet meg, og Randi Flesjå har for eksempel vært som en mor nummer to for meg når vi har vært på bortekamper og lignende.

PK har selv vært å finne blant Maakeberget på kampdag. 

- Når jeg har vært ute av troppen har det vært kjekt å stå blant Maakeberget på kamp for å vise hvor takknemlig jeg er for at de alltid har backet meg gjennom FKH-karrieren, avslutter Bråtveit på telefon fra Stockholm.

Debuterte i 2014

Per Kristian Bråtveit kom til FK Haugesund fra Djerv 1919 før sesongen 2012 og fikk sin offisielle debut som FK Haugesund-keeper mot FK Vidar i 2. runde av Norgesmesterskapet den 7. mai 2014. 'PK' spilte siden sin første offisielle seriekamp borte mot Strømsgodset den 9. juni samme år. 

Sin unge alder til tross har Bråtveit rukket å spille 107 Eliteseriekamper for FK Haugesund - samt 10 kamper i den norske cupen. Han har også fem opptredener å vise til i Europa League-kvalifiseringen. 

Den blivende Djurgården-keeperen har også lang fartstid fra aldersbestemte landslag og står med totalt 26 landskamper for Norge. Han debuterte for G15-landslaget i oktober 2011 og fikk sin siste opptreden på U21-nivå mot Italia i oktober i år. Bråtveit takket siden nei til videre landslagsspill for det norske U21-landslaget.

Annonse fra Eliteserien: