Pleier ømme muskler

Som ledd i det skadeforebyggende arbeidet har FK Haugesund inngått samarbeid med Haugaland Muskel- og Massasjeterapi.

På Oasen Har Camilla Tveito Falch etablert Haugaland Muskel- og Massasjeterapi. Virksomheten så dagens lys i januar i år og siden samarbeidet med FK Haugesund ble etablert har stadig flere spillere lagt seg på massasjebenken ute på Nordheim for å få pleiet ømme muskler. En av disse er Alexander Stølås.

"Fotballmuskulatur" er ingen myte.

— Camilla Tveito Falch

- Det at vi har fått inn Camilla og får muligheten til å få pleiet muskulaturen er helt topp. Jeg er blant de mykeste på laget, men har som alle andre fotballspillere såkalt "fotballmuskulatur" og da er behandlingen her gull verdt. Camilla og jeg jobber etter en plan for å få myket opp benmuskulaturen så det er både en umiddelbar effekt og en langsiktig tanke bak dette.

"Fotballmuskulatur"

Camilla Tveito Falch blir et supplement til de fysikalske ressursene klubben allerede disponerer og er tydelig på at hun jobber i forebyggingsøyemed.

- Dette er aktiv forebygging av skader. Muskulaturen hos fotballspillere skiller seg en del fra menigmann ved at musklene gjerne blir mer kompakte og resulterer i at fotballspillere ofte blir veldig stive i muskulaturen. Det er en evig diskusjon i fagmiljøet om verdien av 'å tøye ut', men jeg er veldig klar på at det har en forebyggende effekt.

HMM 2
Camilla Tveito Falch og Jostein Grindhaug ser frem til samarbeidet i året som kommer.

Tveito Falch forklarer at begrepet "fotballmuskulatur" ikke er tatt ut av løse luften.

- En muskulatur som fungerer helt optimalt trekker seg litt sammen og siden helt ut, men musklene hos mange fotballspillere sliter med det på grunn av knuter man ofte får i muskulaturen. Min oppgave er å bidra til forebygging av potensielle skader som fort kan oppstå med "fotballmuskulatur". Når skaden først har oppstått er det medisinsk apparat i FKH som må i aksjon.

Samarbeid etter gode tilbakemeldinger 

FKH tok opp tråden etter gode tilbakemeldinger fra en spiller som på eget initiativ hadde oppsøkt Haugaland Muskel- og Massasjeterapi og kontaktet Tveito Falch med tanke på å få på plass et mer omfattende og formelt samarbeid. Det satte den nyetablerte terapeuten stor pris på.

- Javisst. Det er selvsagt utrolig kjekt med fornøyde kunder, så at klubben tok initiativ til dette på bakgrunn av gode tilbakemeldinger er jeg selvsagt veldig glad for. 

Les mer om Haugaland Muskel- og Massasjeterapi.

Annonse fra Eliteserien: