Poengjakt i Spania

Konkurranseinstinktet lever i Estepona.

Treningsleiren i Marbella har et overordnet mål. Det er å stille spillerne best mulig rustet i kampen om poeng når seriestart kommer i april. Men, parallelt med treningsøkter og restitusjon i varmen pågår det allerede nå en kamp om poeng spillerne i mellom.

Treningsleir: hold deg oppdatert med FK Haugesunds Instagram-konto

Hver eneste sesongoppkjøring kjører FK Haugesund nemlig 'Estepona Open' i løpet av sesongens første treningsleir. En individuell konkurranse for både spillere og støtteapparat der hver og en tildeles poeng etter hvordan man gjør det i utvalgte øvelser.

Dagens øvelse varierer fra dag til dag og man konkurrerer vekselsvis både individuelt og som lag.

Heder og ære

På treningsleirens første dag sto for eksempel "crossbar"-challenge for tur og fredag konkurrerte man etter endt treningsøkt i en Espen Skistad-initiert lagøvelse som keepertreneren har døpt "Cups and balls".

Etter to konkurransedager er det Bømlo som gjør seg bemerket i toppen av sammenlagtlisten.


Se fredagens øvelse i klippet ovenfor

Fremover venter like mange øvelser som det er samlingsdager, deriblant Skistad-quiz, før en sammenlagtvinner kåres ved treningsleirens slutt. Her gjelder det med andre ord å være allsidig for å nå helt til topps i en konkurranse som riktignok resulterer i moderate premier, men desto mer prestisje som man kan sole seg i glansen av på flyet hjemover.

Utfordrer hodet

Lørdag kveld venter en ny lagkonkurranse - denne gang "Ring, ropes and logs" - før man de neste dagene skal konkurrere i både matematikk, fokus/reaksjon, slyngekast, samarbeid i taushet og "koding med høy puls" med mer.

- Dette er en i utgangspunktet uhøytidelig konkurranse som vi pleier å ha på hver eneste treningsleir, men straks fotballspillere som hater å tape skal konkurrere blir det blodig alvor. I løpet av vel 14 dager får vi testet spillerne i ganske varierte øvelser. Foruten teambuildingsaspektet er det også med og holder spillerne på tå hev gjennom to lange uker, sier Espen Skistad som er den i støtteapparatet som har oppgaven med å holde orden på resultater og sammenlagtlister.

Mandag 10. mars overrekkes siden vinneren noe billig ræl fra en av Marbellas turistbutikker som erfaringsmessig blir "glemt" igjen på flyplassen før hjemreise.

Annonse fra Eliteserien: