Seier i Belfast

Tok første stikk mot Cliftonville.

Jostein Grindhaug ønsket seg bortemål før oppgjøret mot Cliftonville FC og fikk ønsket innfridd takket være kaptein Christian Grindheims scoring like før pause i Belfast torsdag kveld. Det ble atpåtil kampens eneste mål og FK Haugesund sikret seg dermed et godt utgangspunkt før returoppgjøret på Haugesund Stadion torsdag 18. juli.

FK Haugesund - Cliftonville: kjøp billetter til returoppgjøret

Møtet med et nord-irsk klubblag ble akkurat så tøft som man hadde forberedt seg på før avspark og det ble tråkket til i duellene allerede fra første øyeblikk. Ibrahima Koné pådro seg tidlig et gult kort og ble tidlig byttet ut av preventive årsaker mtp en mulig utvisning og Torbjørn Kallevåg skulle siden få se kampens dommer hente opp kortet fra baklomma og sende bømlingen i dusjen med vel et kvarter igjen å spille. I tillegg pådro også Niklas Sandberg seg et gult kort i den fysiske bataljen.

Kapteinen avgjorde

FK Haugesund styrte mesteparten av spillet i første omgang, men foruten en redning på strek etter avslutning fra Ibrahima Koné var det et nydelig oppbygget angrep tre minutter før hvilen som skulle sørge for at det for alvor ble farlig foran hjemmelaget keeper. Torbjørn Kallevåg kobinerte fint sentralt i banen, spilte ut på kant til Mikkel Desler som siden slo et hardt og presist innlegg i boks som resolutt ble ekspedert forbi Cliftonvilles keeper av Christian Grindheim. Dermed 1-0 til hvilen og Grindhaugs ønske før kampen var oppfylt.

Etter hvilen kom hjemmelaget bedre med og skapte et par-tre fine muligheter som følge av et veldig direkte spill, men da vertene så en god mulighet bli headet utenfor etter corner like før slutt begynte hjemmefansen å innse at det ville ende med etmålstap mot et FK Haugesund som virket fornøyd med å ro i land 1-0-ledelsen etter pause.