Seier på tredje forsøk

FK Haugesund beseiret Nest-Sotra i treningskamp lørdag.

Etter å ha tapt 1-2 mot Vidar i årets første treningskamp og siden spilt 2-2 mot FC Krasnodar under treningsleiren i Spania var det lørdag endelig duket for årets første seier i sesongoppkjøringen.

Seieren var av det fortjente slaget i en kamp som for FK Haugesund sin del var varierende i kvalitet, og hvor manglende uttelling på sjansene var den primære årsaken til at man ikke vant med enda større sifre.

Kiss fra krittmerket

Filip Kiss satte tonen etter allerede åtte minutter da han ekspederte et straffespark på resolutt vis ned til venstre for keeper og dermed 1-0. Haris Hajradinović markerte siden sin egen 23-årsdag med å gjøre 2-0 etter vel 20 minutters spill og innimellom målene produserte FKH flere gode muligheter.

Nest-Sotra kom tilbake i kampen på sin første mulighet i kampen, et hjørnespark etter 21 minutter, før Ibrahim Shuaibu tegnet seg på scoringslisten for andre treningskampen på rad da han etter fint kombinasjonsspill avsluttet fint og satte inn 3-1 i keeperens lengste hjørne.

Et unødvendig straffespark slapp gjestene fra Hordaland inn igjen i kampen, og Nest-Sotra er siden farlig frempå like før pause, men Per Kristian Bråtveit var fint ute og avverget avslutningsforsøket.

Gytkjær endelig kampklar

Etter pause fortsetter FK Haugesund å produsere muligheter, i all hovedsak i form av skudd fra distanse, men både Sondre Tronstad og Frederik Gytkjær kom til store muligheter i sluttminuttene. Sistnevnte endelig tilbake i kampsituasjon etter å ha blitt byttet inn i pausen denne lørdags ettermiddagen.

Årets tredje treningskamp ebber dermed ut med seier 3-2 etter et oppgjør hvor FKH-trener Eirik Horneland kunne glede seg over tidvis flotte offensive tendenser, men også vil måtte ta for seg en del rusk og forbedringspunkter når det til uken blir analyse og kampgjennomgang med spillerne.