Skrev proffkontrakt med FK Haugesund

Stordabuen Jonas Skjerven Valland ble sommerens femte unggutt med proffkontrakt i FK Haugesund.

Torsdag ble en merkedag. Ikke bare for FK Haugesund som tok en av sine aller fineste seire gjennom å slå østerrikske SK Sturm Graz med 2-0 på Haugesund Stadion på kvelden, men også for 15 år gamle Jonas Skjerven Valland som skrev proffkontrakt med FK Haugesund tidligere på dagen.

Når Skjerven Valland siden ble presentert i pausen av torsdagens kamp vanket det stående applaus fra de vel 3500 fremmøtte i sommervarmen.

Stordabuen ble dermed den femte lokale unggutten som skriver proffkontrakt med FK Haugesund denne sommeren etter at kvartetten Benjamin Bygnes, André Hovland Lønning, Asbjørn Engenes og Andreas Endresen gjorde det samme på forsommeren.

G15-landslagsspiller

Som de fire øvrige spillerne rangeres Jonas Skjerven Valland som et av landets aller største talenter og representerte nylig det norske G15-landslaget i en turnering i Østerrike tilbake i april. Han er også nok et produkt av det gode arbeidet som drives i fotball-avdelingen i Stord IL.

Daglig leder i FK Haugesund, Eirik Opedal, hadde dobbelt grunn til å være fornøyd torsdag. Først signaturen til nok et lokalt fotballtalent. Dernest seieren i Europa League-kvalifiseringen.

- Å signere proffkontrakt er selvsagt en stor begivenhet både for Jonas og for oss, men det bør sitte mange på Stord og gi seg selv et anerkjennende klapp på skulderen også. Det jobbes utrolig bra ute i klubbene i regionen som legger til rette for at talentene får anledning til å blomstre i et godt utviklingsmiljø og utvikle seg til å bli blant landets aller beste spillere i sine årsklasser og Benjamin, André, Asbjørn, Andreas og Jonas er alle gode eksempler på det.

Annonse fra Eliteserien: