Slik blir cupfinalehelgen i Oslo

Hva skjer hvor og når for FKH-supporterne i hovedstaden denne helgen?

Mindre enn en uke igjen til tusenvis av haugalendinger inntar Oslo i anledning cupfinalen mot Viking på Ullevål Stadion. Før det interne Rogalands-oppgjøret sparkes i gang på nasjonalarenaen skjer det dog mye i Oslo som det er verdt å få med seg den kommende helgen.

Det er primært tre steder hvor haugalendinger og andre FKH-supportere samler seg i oppladningen til cupfinalen. På Røverstaden, på Scotsman og på Parkteateret.

På disse tre stedene vil du gjennom helgen også få kjøpt offisielt supporterutstyr til cupfinalen.

Cupfinalefest på Røverstaden

FK Haugesunds offisielle cupfinalefest holdes på Røverstaden i Oslo sentrum. Dette er de samme lokalene som tidligere huset Club 7 og Sardines og er en del av Oslo Konserthus.

Selve cupfinalefesten på kveldstid er utsolgt, men det er fortsatt ledige billetter igjen til arrangementet på ettermiddagen. Dørene åpner klokken 13.00 og man kan også kjøpe billetter direkte i døren så langt beholdningen rekker.

Blant gjestene i podcasten til Haugesunds Avis finner vi Per Kristian Bråtveit, Per Morten Kristiansen og Bernt Hulsker.

Ettermiddagsshow: kjøp billetter til ettermiddagen på Røverstaden her.

På programmet på ettermiddagen på Røverstaden finner vi følgende innslag:

13.30 - 14.00 Jojo og Kristian med gjester i teltet.

14.00 - 14.50 Live podcast med Terje Flateby fra Haugesunds Avis og gjester.

15.15 - 16.15 Allsang med Jojo og Kristian med gjester. Geir Halleland, Matti Røssland m.v.

Dørene lukkes klokken 17.00 før de på ny åpner en time senere for å ønske veldkommen til selve cupfinalefesten i regi av FK Haugesund. Billettene til denne cupfinalefesten er som tidligere nevnt utsolgt.

Artister

På listen over artister som skal sørge for skikkelig feststemning dagen før oppgjøret på Ullevål finner vi blant andre Matti Røsland, Helge Toft, Vidar Johnsen, Det Norske Festorkester, Jojo og Ford Rekord. 

I tillegg kommer det flere gjester med "fotballfaglig tyngde" som skal bidra til å gjøre FKH-supporterne enda sterkere i troen på seier i finalen.

Når det offisielle programmet på Røverstaden er ferdig lørdag kveld åpnes hele huset og man kan fritt bevege seg mellom etasjene og teltet - og det blir showkonsert med Det Norske Festorkester i kjelleren - samt at Jojo spiller i teltet.

Cupfinalefesten på Røverstaden har 18-årsgrense.

Roverstaden-JK-architects-0365_691d78c9ccf2f03e7d9f0e72db6593c5
Røverstaden Foto: Røverstaden

Cupfinalefest på Parkteateret

Maakeberget arrangerer egen cupfinalefest i Oslo sentrum. Nærmere bestemt på Parkteateret på Grünerløkka med oppstart klokken 17.00 på lørdag. Festen varer frem til klokken 21.00, baren stenger 20.30 og det er 18-års aldersgrense for å være med på denne cupfinalefesten.

Maakebergets cupfinalefest har Per Ivar Reine som konferansier, det blir egen DJ og av Haugalandets kjente artister finner vi både Geir Halleland, Matti Røssland og Helge Toft som lista over de som skal bidra til stemning på scenen. 

Maakebergets Cupfinaleshow: Billetter til Parkteateret kjøpes her.

Det blir også overraskelser i form av spesielle gjester og av cupheltene fra finalelaget i 2007 kommer blant andre Petter Larsen, Tor Erik Moen og Svein Tore Brandshaug.

Tog fra sentrum til Ullevål Stadion

Som i 2007 går FKH-supporterne også i år i samlet flokk fra Oslo sentrum til Ullevål Stadion før kampen søndag formiddag. Supportertoget går fra Egertorget klokken 10.30 og følger denne ruten:

Fra Egertorget og til venstre inn Akersgata, følger siden Akersgata oppover til den blir Ullevaalsveien og følger så Ullevaalsveien til Blindern. Derifra fortsetter man opp til Prestegårdveien og tar til høyre opp denne til Sognsveien før man siden svinger til venstre og går til Ullevaal Stadion.

Vel fremme på Ullevål skal FK Haugesunds supportere siden ha tilhold i VG-svingen (østre kortside). 

Siden gjenstår kun å vinne finalen og komme hjem til Haugalandet med Kongepokalen.

Annonse fra Eliteserien: