Slo serielederen

Heroisk opptreden da G16-laget tuktet Sandefjord med 10 mann.

Lørdag var det på ny duket for kamp i nasjonal G16-serie da serieleder Sandefjord tok turen til Haugesund Idrettspark.

I et strålende solskinn på Gymnasbane 7 var det hjemmelaget som satte standarden i kampens første minutter med et aggressivt høyt press som resulterte i flere gunstige brudd. Allerede etter sju minutter var Djerv 1919`s målsnik Sondre Klaussen Øvrebø frampå og sendte FKH i ledelsen. Etter rundt 25 minutter kom FK Haugesund til flere gigantsjanser, men istedet fikk Sandefjord avklart og startet en kontring som endte i nettet bak den 14-årige keeperdebutanten Sander Østraat fra Stord.

I det 33. minutt fikk innbytter Andreas Endresen sitt første spark på ballen og "Spydspissen fra sydspissen" gjorde som han har gjort så mange ganger før - han sørget for nettkjenning med sitt første spark på ballen etter et frispark fra 18 meter som G16-landslagsspilleren banket utagbart ned i hjørnet.

Flere store FKH-muligheter til tross - første omgang ebbet ut i en fortjent 2-1 ledelse.

Helgeland så rødt

Andre omgang starter jevnt, og det ble produsert noen få farligheter begge veier. I det 67. minutt fikk tidligere Vard-spiller Eivind Helgeland marsjordre etter å ha fått direkte rødt kort som følge av en tøff takling og gjestene Sandefjord øynet et håp om å komme tilbake i kampen. Den gang ei. I det 80. minutt brukte brukte Andreas Endresen på ny kreftene til å dra seg forbi flere Sandefjordspillere før han avsluttet fra skrått hold. Sandefjords keeper reddet riktignok skuddet, men måtte gi retur som spisskollega Klaussen Øvrebø påpasselig trillet inn til 3-1. Fem minutter senere fikk derimot Endresen sitt andre mål for dagen da han snappet opp et dårlig tilbakespill, rundet keeper og spaserte ballen i mål.

Sandefjord rakk å skape litt spenning på tampen med to scoringer på fine langskudd i det 88. og 90. minuttet, men det heroiske FK Haugesunds-pillere kunne til slutt juble for seier.

Benjamin - helt sjef

Trener Øyvind Hompland gledet seg spesielt over innsatsen og opptredenen til koperviksbuen Benjamin Bygnes etter seieren.

- På en dag hvor samtlige involverte spillere fortjener masse skryt er det vanskelig å ikke nevne kaptein Benjamin Bygnes, som har gjort en fantastisk og beundringsverdig jobb med å komme seg tilbake fra utallige skader, og i dag viste hvilken forsvarssjef han kan være. Sammen med Jonas Skjerven Valland (Stord) og resten av forsvaret holdt de Sandefjord borte fra det meste av farligheter. I tillegg spilte Håvard Meling Nesse fra Bremnes en stor kamp i en uvant midtbaneposisjon.

Seieren førte FK Haugeusnd opp på tredjeplass på tabellen med to kamper igjen å spille.

Neste oppgjør for G16-laget er hjemmekamp mot Brann 2. november.

4-3 Sandefjord (Ola Thoresen Wallin)

Lagoppstilling G16: Sander Østraat (Stord IL), Eivind Helgeland (Vard), Jonas Skjerven Valland (Stord IL), Benjamin Bygnes (Kopervik IL), Østen Andre Jakobsen (Avaldsnes IL), Håvard Meling Nesse (Bremnes IL), Thor Ødegård (Skjold IL), Dawit Andom (Odda IL),), Andre Hovland Lønning (Bømlo IL), Sondre Klaussen Øvrebø (Djerv 1919), Mathias Tjoland (Vedavåg)

Benyttede innbyttere: Mads Solberg Johannesen (Djerv 1919), og Jørgen Jakobsen (Skudenes IL) Andreas Endresen (Skudenes IL).

G14 representerte kretsen

Også G14-laget til FK Haugesund var i aksjon denne helgen, i egenskap av å være kretslaget til NFF Rogaland Nord, når de møtte Hordalands kretslag - i praksis synonymt med Brann.

Det endte med seier 4-3 etter en tøff match hvor Rogaland Nord viste mental styrke ved å komme tilbake fra 1-3. Dette i en tidvis god, men også ukontrollert kamp med mange overganger til begge lag. Hordaland fikk en mann utvist, men klarte til tross for dette å sette press på Rogaland Nord utover kampen.

Trener Espen Elvemo trakk etter seieren frem målvakten som sterkt bidragsytende til seieren.

- Jeg vil gjerne løfte frem Vegar Vågen fra Stegaberg som gjorde en flott prestasjon i mål med flere redninger som holdt oss inne i kampen. Blant annet en strafferedning. Alt i alt en sterk lagprestasjon av oss.