Sparebanken Vest er med i to nye sesonger

For Sparebanken Vest handler FK Haugesund om langt mer enn bare jakten på poeng.

- Sparebanken Vest har hatt glede av å støtte FK Haugesund gjennom mange år, og det var aldri noen tvil om at vi nå forlenger avtalen med to nye år. Vår støtte til FK Haugesund er todelt. Den økonomiske støtten til toppfotballen og spillerutvikling gjør vi for at vi ønsker å bidra til å ha et topplag i regionen. Uavhengig av hvor man er bosatt i regionen eller hvilket politisk parti man stemmer ved valget, har FKH en samlende effekt. Jeg tror vi alle er stolte av å ha et lokalt lag som spiller i den øverste divisjonen, som tar imot lag fra Europa eller kjemper om seier i en cupfinale.

Ordene tilhører Simen Løland Aarskog, regiondirektør i Sparebanken Vest, og forklarer hvorfor en av FK Haugesunds aller største samarbeidspartnere blir å se både på drakten og som en betydelig støttespiller i møte med alle klubbaktiviteter i to nye sesonger.

Sparebanken Vest: Enklere bank. Enklere hverdag.

Og så var det den andre grunnen.

- Den andre biten er samfunnsprosjektene. De siste ti årene har Sparebanken Vest delt ut over 1 milliard kroner av overskuddet til gode allmennyttige prosjekt på Vestlandet. Som i vår filosofi tar FK Haugesund samfunnsansvar på mange arenaer utenfor fotballbanen, og det har vært helt naturlig for Sparebanken Vest å bidra økonomisk til det gode arbeidet klubben gjør for lokalsamfunnet. Dere bidrar med «mær enn tri poeng» og det ønsker vi å være en del av.       

Stor betydning for FK Haugesund

Med den nye avtalen videreføres et samarbeid som allerede har vart i mange år og som er helt avgjørende for at FK Haugesund skal kunne være konkurransedyktige i norsk toppfotball, utvikle nye, lokale talenter som kan følge i fotsporene til Velde, Krygård, Gunnarshaug og Stople og sist men ikke minst - jobbe med samfunnsnyttige formål som kommer lokalsamfunnet og regionen til gode. 

- Sparebanken Vest har hatt et godt samarbeid med FK Haugesund gjennom mange år, og 2020 blir ikke noe unntak. Vi ser frem til et fortsatt fruktbart samarbeid for begge parter hvor vi ønsker å spille hverandre gode, sier Aarskog.  

Regiondirektøren er ikke helt ferdig med mantraet om "Mær enn tri poeng" riktig enda.

- I likhet med livet generelt kan fotball by på både oppturer og nedturer, og som lag handler det om å ta vare på hverandre, bygge hverandre opp og spille hverandre gode. FKH har vært utrolig gode på å bygge lag gjennom mange år i eliteserien, men dere har også vært utrolig gode på å ta samfunnsansvar og bygge opp lokalsamfunnet dere er en del av. Eksempler på dette er Ung Jobb og gatelaget. Det å skape slike møteplasser har vært utrolig viktig for mange enkeltpersoner og familier i regionen gjennom mange år, og er helt klart en vesentlig faktor for at vi ønsker å være med på å støtte opp om FKH. Livet består av så mye «mær enn tri poeng», og vi vil applaudere FKH rundt arbeidet dere gjør, også utenfor fotballbanen.      

Vil ha revansje på Ullevål

Som for svært mange FK Haugesund-supportere er det særlig en ting Aarskog ønsker seg på vegne av både klubb og egen virksomhet i sesongen som kommer. En ny cupfinale på Ullevål. Som skal vinnes.

- Som bankmann er jeg mer enn middels opptatt av budsjett. I fjor vil jeg si at FKH overgikk budsjettet med god margin med en sterk plassering i serien samt cupfinale. Dette til tross for skader og utfordringer i troppen. Mange spillere er tilbake og må kjempe seg inn i en spillergruppe som har levert. Jeg er optimist og går for topp tre og pallen i 2020. Skulle vi klart å toppe det med cupfinale og seier i 2020 blir det tidlig juleferie.

SV 1000
FK Haugesunds Øyvind Stråbø og Sparebanken Vests Simen Løland Aarskog markerer to nye år som samarbeidspartnere.

Ungdomssatsing i et større perspektiv 

Foruten satsingen på a-laget er Sparebanken Vest også en sentral bidragsyter inn mot arbeidet som gjøres i FKH Akademiet med tanke på å være både et kompetansesenter og en dynamo i utviklingen av unge spillere i regionen. Og det handler om langt mer enn bare det å dyrke frem enerne.  

- Vi liker at FK Haugesund har en sentral rolle for å utvikle spillere, trenere og på mange måter profesjonalisere det arbeidet som gjøres i over 50 klubber i regionen. Dere drar ut på treningsfeltet til svært mange klubber og er med på å løfte tilbudet til tusenvis av barn og unge som forhåpentligvis holder seg aktive lenger som følge av dette. Det beste er at tilbudet med trenerløftet gjelder for både gutter og jenter, og har vært en viktig faktor for at Sparebanken Vest har valgt å støtte opp om dette arbeidet. Ser man på statistikken i Norge er det svært få barn og unge som vokser opp som kommer til å leve av fotballen. De får allikevel utrolig mye glede av fotballen gjennom fysisk aktivitet og følelsen av samhold og lagfølelse. I tillegg til sosiale koder, disiplin og gode minner de tar med seg videre i livet uavhengig av yrkeskarriere. Klarer man også å løfte opp enkeltspillere som kan ta del i eliteserien, toppserien eller øvrige ligaer i verden er det en hyggelig bonus.   

Deler felles visjon for livet på Vestlandet

FK Haugesund har aldri lagt skjul på at de bærer Sparebanken Vest-logoen på drakten med stolthet. Å kunne være med og profilere en aktør som hvert eneste år deler ut gavemidler i stort omfang til lag, foreninger og samfunnsnyttige formål her i regionen er noe både spillere, trenere og administrasjon er veldig bevisste på. Også salgssjef Øyvind Stråbø i FK Haugesund.

- Vi er utrolig takknemlige for å ha en så stor og robust støttespiller som Sparbanken Vest i ryggen. Vi opplever at det har et veldig bevisst forhold til partnerskapet sitt og er svært opptatt av alle aspekter ved FK Haugesund. At vi har en så stor og lojal samarbeidspartner er helt avgjørende for alle aktiviteter vi har. Fra akademiet, arbeid ut mot samarbeidsklubbene, Gatelaget, Ung Jobb og selvsagt a-Laget. Uten Sparebanken Vest på lag hadde ikke dette vært mulig, sier Stråbø i forbindelse med den nye avtalen. 

Regiondirektør Aarskog bekrefter at FK Haugesund passer godt inn i den overordnede filosofien som sparebanken har for sin sponsorstøtte.

- Visjonen til Sparebanken Vest er at «alt det vi gjør, gjør vi for å bidra til at livet på Vestlandet skal bli enda litt bedre». Det gjør vi mellom annet ved å yte lån til privatpersoner og bedrifter slik at man får realisert drømmer eller prosjekt som skaper arbeidsplasser og aktivitet i regionen vår. I tillegg deler vi årlig ut store deler av bankens overskudd i gavemidler som kommer lag, foreninger og samfunnet til gode langs hele Vestlandet. FK Haugesund er også en aktør som bidrar til at livet på Vestlandet blir enda litt bedre. Takk for alle de sportslige opplevelsene dere har gitt oss gjennom mange år, for innsatsen dere gjør rundt samfunnsprosjekt og for engasjementet dere skaper rundt lunsjbordet på mandagen når helgens kamp blir flittig diskuter, avslutter Aarskog.  

Les mer om Platinamåke-partner Sparebanken Vest.

Annonse fra Eliteserien: