Starter forberedelsene til seriestart

Seriefotballen returnerer 16. juni. Fredag starter treningshverdagen igjen.

På regjeringens pressekonferanse torsdag ga kulturminister Abid Raja klarsignal for gjenåpning av toppfotballen, med umiddelbar virkning for treninger med kontakt.

- Organisert trening i elitefotballen med kontakt kan begynne fra og med nå. Denne beslutningen vil gi seriespill fra 16. juni i tråd med retningslinjene fra NFF og helsemyndighetene, sa Raja, som var glad for å kunne gi idretten gode nyheter.

Organisert trening og idrettsaktivitet kan holdes med inntil 20 personer og en meters avstand, og førstkommende mandag vil det komme en egen veileder for idrett med fysisk kontakt.  

Strengt trenings- og kampregime

Toppfotballklubbene må forholde seg til detaljerte føringer for hvordan treninger og kamper skal gjennomføres.

- Protokollene vi skal følge er krevende. Men bakteppet er en global krise og pandemi.  Å lykkes med dette krever tett dialog med klubber og i de ulike klubbene. Dette er ikke gjort før, så vi må være lettbeinte med hensyn til å evaluere og justere underveis, sier Lise Klaveness - direktør for elitefotball i NFF.

Se protokollene for gjennomføring av trening og kamper i toppfotballen her 

Når det gjelder nye spilleplaner skal NFF nå sammen med interessegrupperinger og rettighetshavere jobbe videre med dette. Disse må vurderes med tanke på de restriksjoner og føringer som myndighetene kommer med. 

Tilbake i organisert trening

Som følge av torsdagens beslutning om oppstart av Eliteserien fra og med 16. juni returnerer FK Haugesunds spillere og støtteapparat fra permitteringene og tilbake til organiserte treninger fra og med fredag 8. mai. 

Annonse fra Eliteserien: