Sterk seier mot Brann

Et inspirert FK Haugesund vant 3-0 i lørdagens 'spøkelseskamp' på Haugesund Stadion.

De som var bekymret for at tomme tribuner skulle etterlate et energiløst FK Haugesund i lørdagens treningskamp mot Brann på Haugesund Stadion kan puste lettet ut. Det var nemlig et meget inspirert hjemmelag som i lange perioder kjørte over gjestene fra Bergen de første 45 minuttene av oppgjøret denne lørdagen.

Forrykende første omgang

Allerede før minuttet var spilt hadde Benjamin Källman presentert seg da han var farlig frempå foran gjestenes mål og etter 15 minutter skulle finnen bokføre dagens første nettkjenning da han ble spilt pent igjennom i bakrom av Niklas Sandberg og siden lobbet ballen over Branns utrusende keeper.

Scoringen ga bare ytterligere blod på tann og FK Haugesund serverte gode overganger nesten hver eneste gang de vant ballen. Etter drøye 25 minutter skulle Källman gjøre det igjen. Denne gang med hodet, inne i boks, etter et innlegg fra Bruno Leite ute på venstrekanten. Källman skulle siden forbli vanskelig å få has på i lufta gjennom resten av kampen.

Første omgang fortonet seg i lange perioder som spill mot et mål og Brann var kun fremme og luktet på noe som kunne minne om en mulighet ved én anledning de første 45 minuttene.

Jevnere etter pause

Etter hvilen jevnet spillet seg mer ut og Brann begynte å komme til flere halvfarligheter, men det var FK Haugesund og Kevin Krygård som satte dagens tredje og siste scoring. Midtbanespilleren plasserte sin avslutning i Brann-keeperens lengste hjørne vel fem minutter ut i andre omgang. Assist av Alexander Ammitzbøll.

Begge lag fortsatte å produsere halvgode muligheter gjennom omgangen, men ytterligere mål på et folketomt stadion ble det ikke denne lørdags ettermiddagen. Jostein Grindhaug tok dermed en sterk seier i første treningskamp etter oppstarten og fikk bekreftet det han selv har fastslått etter tre uker med intensiv trening på Haugebanen; mannskapet hans ser veldig solid ut for tiden.